Whites overleve sorte i USA, undersøgelse tyder

  • In Default
  • February 28
  • 4 Views
  • 0 comments

Whites overleve sorte i USA, undersøgelse tyder


I USA, hvide lever længere end afroamerikanere, men ikke alle stater er lige. Hvor jeres rang?
Credit: Kelly Young, Shutterstock

I USA, hvide mænd lever omkring syv år længere i gennemsnit end sorte mænd og hvide kvinder lever mere end fem år længere end deres sorte modstykker, ny forskning antyder. Resultaterne indikerer, at USA stadig behov for at forbedre sundheden for afrikansk-amerikanere, forskerne tilføje.

Forskerne indsamlede data om dødelighed af sygdomsrelaterede dødsfald, ulykker og forsætlige dødsfald som mord og selvmord. De studerede dødsattesten data fra 1997 til 2004, der dækker mere end 17 millioner mennesker fra alle 50 amerikanske stater og District of Columbia. Forskerne bemærkede race / etnisk oprindelse, køn, alder ved død og den stat, hvor hvert emne blev født, levede og døde. [Race & Levealder i 50 stater]

National levealder, også kaldet gennemsnitlige levetid, var næsten 75 år for hvide mænd og ca. 67,5 år for sorte mænd. Kvinder klarede sig lidt bedre med hvide kvinder med en gennemsnitlig levetid på næsten 80 år, og sorte kvinder omkring 74,5 år. Dette smallere kløft for kvinder afholdt sandt i hver stat.

De analyserede den amerikanske stat-by-state og opdagede, at New Mexico havde de mindste forskelle mellem sorte og hvide (en forskel på 3,76 år for mænd og 2,45 år for kvinder), mens Columbia havde de største (13,77 år for mænd og 8,55 år for kvinder). [Staternes Huller i Race & Levealder]

I stater, hvor hullet var mindre, var forskellen ikke fordi sorte var bedre stillet end i andre stater (de ikke var); snarere, det kom fra de hvide lever kortere liv.

"Der er en antagelse, at store forskelle er dårligt, fordi udsatte befolkningsgrupper ikke gør så godt, som de burde, mens områder med små forskelle gør et bedre stykke arbejde på sundhed egenkapital," undersøgelse forsker Nazleen Bharmal, fra University of California, Los Angeles , sagde i en erklæring. "Vi viser, at grunden er der små forskelle i den forventede levealder er fordi hvide befolkninger gør, som dårligt som sorte befolkninger, og målet i disse stater bør være at hæve sundheden egenkapital for alle grupper."

I stater med de største forskelle, var forskellen større, fordi sorte liv var kortere end det nationale gennemsnit og hvide 'levetid var lig med eller større end landsgennemsnittet.

Fifty-otte procent af sorte bor i 10 stater: New York, Californien, Texas, Florida, Georgia, Illinois, North Carolina, Maryland, Missouri og Louisiana. Eliminere huller i netop disse lande, forskerne sagde, ville bringe den nationale ulighed ned betydeligt.

Undersøgelsen blev offentliggjort i februar 2012-udgaven af ​​tidsskriftet Health Services Research.

Du kan følge LiveScience personale, forfatter Jennifer Welsh på Twitter @ microbelover. Følg LiveScience for det nyeste inden for videnskab nyheder og opdagelser på kvidrelivescience og på Facebook.

Posts Carousel