Volcano Tourism: Besøg Kom med Peril

  • In Default
  • December 13
  • 3 Views
  • 0 comments

Volcano Tourism: Besøg Kom med Peril


Lava fra en 2004 eruption på Mt. Kilauea løber ud i havet. Lava udsender giftige gasser, og, når de kombineres med havvand, kan det danne tåger af ætsende saltsyre.
Credit: USGS

Besøger en vulkan leveres med alle de ikke må klatre op et bjerg, og derefter nogle.

Worldwide, er flere turister udforske vulkaner, men de kan støde på overraskelse udbrud, giftige emissioner gas - tror tågede skyer af saltsyre - og skoldning vand, påpeger i april nummer af EARTH Magazine, udgivet af American Geosciences Institute.

Mere end 100 millioner mennesker besøger vulkanske sites globalt hvert år. Omkring 2 millioner mennesker besøger Hawaii Volcanoes National Park, hjemsted for den Kilauea vulkan, hvert år. Men mellem 1992 og 2002 på Hawaii park, døde 40 personer, 45 blev alvorligt såret og 53 fik mindre skader. Siden da har hændelser faldet, ifølge artiklen, som er skrevet af Sara E. Pratt. [Billeder: Mt. Kilauea bryder ud]

En af de mere eksotiske trusler forbundet med vulkaner er giftig gas. Ud over de gasser lava selv udsender, såsom svovldioxid og flussyre, kan lava interagere med havvand for at fremstille, hvad der kaldes Laze eller lava uklarhed i form af stærkt ætsende saltsyre, som har krævet liv på Hawaii park.

Vulkaner får mere opmærksomhed som følge af geotourism, en udløber af økoturisme, og takket være turister, der søger eventyr. En undersøgelse på Hawaii park, med resulst offentliggjort i 2004, viste, mange turister var uforberedt til for standard vandreture betingelser og 93 procent optaget til venturing forbi advarselstegn. En anden undersøgelse, offentliggjort i 2006 af den samme forsker, Travis Heggie, fandt, at af 5947 hændelsesrapporter optaget i Hawaii Volcanoes National Park mellem 1 jan 1993 og 31 dec 2002, 53 procent af alle besøgende skader fandt sted på parkens eruption stedet; og af de 1.698 alvorlige skader, 69 procent fandt sted på vulkanen site.

Ingen internationale retningslinjer for sikkerhed findes, men eksperter siger amerikanske parker, især Hawaii, har de bedste sikkerhedsstrategier, ifølge artiklen.

Du kan følge LiveScience ledende forfatter Wynne Parry på TwitterWynne_Parry. Følg LiveScience for det nyeste inden for videnskab nyheder og opdagelser på kvidrelivescience og på Facebook.

Posts Carousel