Vitaminmangel med symptomer på Fat Malabsorption

 • In Default
 • July 28
 • 12 Views
 • 0 comments

 • Vitaminmangel med symptomer på Fat Malabsorption  Nogle vitaminer er bedre absorberes i fedt. Photo Credit Thinkstock / Comstock / Getty Images
 • Malabsorption skyldes dine tarme ikke at kunne optage næringsstoffer fra din krop. Hvis du har nedsat fedt absorption, kan du også have problemer med at optage visse vitaminer. Dette kan normalt afhjælpes ved at tage vitamintilskud, men du bør tale med din læge, før du tager nogen form for vitamintilskud.

  Fat Malabsorption

  Fat malabsorption kan opstå, hvis din lille tarme er beskadiget eller betændt. Inflammation reducerer overfladearealet af dine tarme, får dem til at være ude af stand til at optage næringsstoffer effektivt. Dette kan skyldes infektioner, der forårsager diarré samt inflammatorisk tarmsygdom, såsom Crohns og ulcerativ colitis. Visse medikamenter, såsom orlistat, påvirke absorptionen af ​​fedt og også forårsage fedt malabsorption.


  Fedtopløselige vitaminer

  Vitaminer kan inddeles i to klasser: fedt og vandopløselige. Vandopløselige vitaminer opløses let i den vandbaserede væske i fordøjelseskanalen. Fedtopløselige vitaminer, på den anden side, ikke opløses godt i vand og skal opløses i fedtstoffer, der skal absorberes godt. Som et resultat, hvis du ikke kan optage fedt effektivt, dine tarme kan også have problemer med at optage disse vitaminer, hvilket resulterer i en mangel.


  Vitamin A, D, E og K

  De fedtopløselige vitaminer er vitamin A, D, E og K. Vitamin A er vigtig for funktionen af ​​dine nethinder og en mangel på dette vitamin kan forårsage natteblindhed og andre problemer med synet. D-vitamin er vigtigt for optagelsen af ​​calcium og knoglestyrke; et vitamin D-mangel forårsager lavt calciumniveau og svækkede knogler. Den vigtigste funktion af E-vitamin er at fungere som en antioxidant, men der er ingen kendt syndrom af en mangel. Blodpropper kræver K-vitamin og en mangel på dette vitamin kan forårsage dårlig blodpropper.


  Behandling

  Hvis du har et sundhedsproblem, der forstyrrer fedt absorption, kan du blive nødt til at tage vitamintilskud for at forebygge eller afhjælpe vitaminmangel. Dog bør du tale med din læge, før du tager vitaminmangel at afgøre, om du har brug for dem, og for at lære om den rigtige dosis. Høje doser af nogle vitaminer, såsom vitamin A og D, kan være toksiske i høje doser og forårsage alvorlige helbredsproblemer.

 • Tags:

Posts Carousel