Visse smertestillende bundet til Raised risiko for død Efter Stroke


Visse smertestillende bundet til Raised risiko for død Efter Stroke

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

Onsdag, 5 november, 2014 (healthday News) - Arthritis smertestillende midler er kendt som COX-2-hæmmere, herunder Celebrex og Lodine, er forbundet med en øget risiko for at dø inden for en måned efter et slagtilfælde, ifølge en ny undersøgelse.

"Denne store undersøgelse fra Danmark tilføjer til tidligere bekymringer om COX-2-hæmmere og slagtilfælde risici," siger Dr. Ralph Sacco, formand for neurologi ved University of Miami Miller School of Medicine.

"Patienter med høj risiko for slagtilfælde bør være forsigtig med at tage sådanne lægemidler og bør konsultere deres læge, at de bedste medicin til behandling af inflammation og smerte," Sacco sagde.

Men mens undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem brugen af ​​disse smertestillende og død i patienter med slagtilfælde, det ikke bevise årsag og virkning.

Andre typer af ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende (NSAID) - herunder ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve) - ikke blev forbundet med en øget risiko for død efter slagtilfælde, sagde undersøgelsens forfattere.

COX-2-inhibitorer er tidligere blevet forbundet med en øget risiko for både hjerteanfald og slagtilfælde. I 2004 Merck trak den populære smertestillende Vioxx tilbage fra markedet på grund af denne forening.

Det næste år, den amerikanske Food and Drug Administration bedt Pfizer om frivilligt stoppe salget af Bextra (valdecoxib) på grund af dens forbindelse med en øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Celebrex (celecoxib), men der er i den samme klasse af lægemidler og også gjort af Pfizer, forbliver på markedet.

I den nye undersøgelse - baseret på mere end 100.000 mennesker indlagt for en første slag mellem 2004 og 2012- efterforskerne ønskede at se, om smertestillende påvirket helbredelse fra et slagtilfælde.

Forskerne fandt, at brugen af ​​Celebrex før indlæggelse for iskæmisk slagtilfælde var forbundet med en 19 procent stigning i risikoen for dødsfald inden for en måned, sammenlignet med ikke-brug af lægemidlet.

Iskæmisk slagtilfælde, den mest almindelige form for slagtilfælde, er forårsaget af en blodprop, der blokerer blodstrømmen til hjernen.

"Meget af dette resultat kom fra nye brugere af narkotika, der var 42 procent større sandsynlighed for at dø af slagtilfælde end dem, der ikke var at tage stoffer," siger ledende forsker Dr. Morten Schmidt, det kardiovaskulære forskningskoordinator ved Aarhus Universitetshospital.

"Resultaterne var også stærkere for dem at tage de ældre COX-2 hæmmere," tilføjede han.

De ældre lægemidler - f.eks Lodine (etodolac) - hævet risikoen for at dø af slagtilfælde med 53 procent, forskerne rapporteret.

Rapporten blev offentliggjort i november 5 online udgave af tidsskriftet Neurology.

Af de patienter med slagtilfælde mere end 100.000 forskerne kigget på, 11 procent brugte smertestillende før indlæggelsen og 8 procent var tidligere brugere.

"Der er flere kardiovaskulære risici at overveje ved ordination NSAID, især COX-2 hæmmere," sagde Schmidt.

"Bør gøres en indsats for at sikre mennesker med en højere risiko for slagtilfælde er ikke ordineret disse medikamenter, når andre muligheder er tilgængelige," sagde han.

Flere oplysninger

For mere om slagtilfælde, kan du besøge det amerikanske National Library of Medicine.

Posts Carousel