Vibrerende tøj kunne hjælpe Blind People Naviger

  • In Default
  • September 19
  • 0 Views
  • 0 comments

Vibrerende tøj kunne hjælpe Blind People Naviger


Den Eyeronman systemet kombinerer en bred vifte af afstand og lige sensorer til at hjælpe bæreren navigere forhindringer.
Credit: Tactile Navigation Tools

Nutidens proteser genoprette mange af de funktioner, manglende lemmer, men teknologien for at overvinde blindhed fortsat begrænset. Nu et hold forskere håber at ændre det, ved at udvikle højteknologiske tøj, der kunne hjælpe synshandicappede navigere.

The New York-baserede selskab Tactile Navigation Tools udvikler en håndfri bærbar enhed, der bruger sensorer til at opdage forhindringer og kan advare bæreren til dem med vibrationer. Kendt som Eyeronman, kunne enheden støtte ikke kun de blinde, men også brandmænd, soldater og andre, dens udviklere sige.

Ca. 285 millioner mennesker verden over er synshandicappede, i henhold til World Health Organization. Men i de udviklede lande, de fleste blinde mennesker stadig navigere ved hjælp af standard hvide stok, som blev opfundet i 1921. [Bionic Mennesker: Top 10 Technologies]

Når soldaterne vender tilbage fra krigen, "dem med lemmer tab bliver dyre enheder, men dem med synstab - vi giver dem en pind," siger Dr. JR Rizzo, en rehabilitering læge på NYU Langone Medical Center og selskabets grundlægger og Chief Medical rådgiver. "Det er lidt latterligt," sagde han.

Da Rizzo var 15 år gammel, blev han diagnosticeret med choroideremia, en sjælden retinal degenerative sygdom, der forårsager fremadskridende tab syn, og han er nu lovligt blind. Han mener, blinde skal have mere avancerede sensoriske proteser.

"Jeg er ligeglad, hvad synstab er fra," Rizzo fortalte levende Science. Målet er at øge mobiliteten og få folk integrerede tilbage i samfundet, siger han.

Navigation ved vibration

Eyeronman består af en vest udstyret med sensorer og udledere til lidar, et laserbaseret system, der anvendes i førerløse biler; ultralyd, som anvendes af flagermus og andre dyr til ekkolokation; og infrarød, en form for elektromagnetisk stråling, der anvendes af pit vipers at detektere bytte ved sensing kropsvarme.

Systemet konverterer input fra disse sensorer til vibrationer i en T-shirt fremstillet af elektro-aktive polymerer. For eksempel ville en forhindring på bærerens nederste venstre forårsage nederste venstre del af skjorte til at vibrere. Systemet er designet til at give 360 ​​graders detektering af forhindringer, dens udviklere sige.

Undersøgelser viser, at synshandicappede mennesker bruger dele af hjernen, der normalt anvendes til visionen om at behandle auditive input, hvilket tyder på, at hjernen er i sagens natur plast- itcontinually tilpasser og danner nye neurale forbindelser. De Eyeronman brugerne vil gøre brug af denne plasticitet til at uddanne sig til at bruge enheden.

Ligesom døvblinde forfatter og politisk aktivist Helen Keller var i stand til at forstå begrebet vand ved at føle det, mens at have det staves på hendes side kunne en blind person gå forbi et bord og føler det af vibrationer, sagde Rizzo.

Den patentanmeldte Eyeronman system kan også bruges af soldater i kamp, ​​politi eller brandmænd, som kan have begrænset udsyn om natten eller på grund af røg fra brande eller eksplosioner, ifølge selskabets hjemmeside.

Nogle mennesker har skabt lignende anordninger, Rizzo sagt, men ingen har skabt en platform, der registrerer formen af ​​objekter og viser dem på kroppen som sit holds opfindelse gør.

Lige nu er systemet stadig i prototype fase. Forskerne har udviklet en version, der viser sensoren input til skjorten ved at tænde lysdioder, stedet for at producere vibrationer, men princippet er det samme, sagde Rizzo.

Ikke alle sensorerne vil arbejde ideelt i alle miljøer, så forskerne har brug for at afgøre, hvilke der fungerer bedst, og finde ud af, hvordan de kan gøres billigt, sagde han.

"Der er masser af udfordringer, men jeg tror ikke, nogen er til det punkt, hvor vi ikke kan komme på toppen af ​​dem,« Rizzo sagde.

Posts Carousel