Vejrtrækning & Fiksering

 • In Default
 • January 4
 • 8 Views
 • 0 comments

 • Vejrtrækning & Fiksering  Fiksering kan forebygge komplikationer efter brystet kirurgi eller skade. Photo Credit Medioimages / Photodisc / Digital Vision / Getty Images
 • Vejrtrækning bliver svært, når du bryde et ribben eller har operation mellem din talje og skuldre. Når du flytter brækket knogle ender mod hinanden eller flex muskler sys sammen med wire eller sejlgarn, oplever du smerte. Fiksering er en måde at immobilisere eller afbøde de bevægelser, så du fuldt ud kan udvide dine lunger eller hoste med lidt mindre ubehag, som beskrevet af læger ved University of Texas Medical Branch.

  Emergency

  Brækkede knogler og afhuggede muskler er ikke altid et resultat af kirurgi. En alvorlig ryg eller bryst skade kan bryde ribben og skjule en lunge. I så fald, før hjælpen kommer, kan du instinktivt holde brækkede ribben immobile med kropsholdning og dine arme, så kun den sunde side af brystet til at udvide for at trække vejret. Denne stilling er en naturlig, frivillig fiksering at immobilisere såret anatomi og minimere smerte.


  Postoperative komplikationer

  Kirurgi er kontrolleret traumer. Afhuggede knogler og muskler er ikke til skade ved almindelig vejrtrækning, men dyb vejrtrækning og hoste er nødvendige - selvom en stærk hoste udvider dit bryst sortiment af bevægelse til smertefulde længder. Dine lunger producerer en endeløs forsyning af slim til fælde og transportere inhaleret støv og røg væk. Den blide massage af vejrtrækning er en del af den måde, dine lunger udvise slim. Men vejrtrækning er normalt meget lavvandet postoperativt, som beskrevet af praktikere skriver for "Sygepleje Plan." Slim akkumuleres og kan føre til lungebetændelse. Pillow fiksering og manuel skinner tillade fuld lunge ekspansion og en stærk hoste med minimal smerte.


  Pillow Fiksering

  Pillow fiksering sker enten sidder oprejst eller liggende, holde en pude over incisionssted - om abdominal, brystet eller på begge sider. Den bedste teknik er at wrap begge arme eller hænder så fuldstændigt som muligt på tværs af pude og tryk fast. En langsom, dyb indånding i producerer mindre ubehag i denne position. Du kan hoste i toppen af ​​denne dyb indånding, trykke fast som du gør det. Fiksering anvendes også mindst fire gange en time at gøre det lettere at tage en række langsomme, afslappede dybe vejrtrækninger ind og ud for at holde dine lunger udvidet, slim-fri og sund.


  Manuel Fiksering

  Manuel fiksering bruger ikke en pude. Det kan være lettere for en lateral incision - f.eks midtvejs ned langs siden af ​​din højre brystvæggen. I dette tilfælde ville du placere din venstre håndflade et par inches over snittet og din højre håndflade et par inches nedenfor. Mens du trykker fast, men ikke hårdt nok til at producere smerte, manuelt splinted vejrtrækning følger samme procedure for hoste og dyb vejrtrækning, som med pude fiksering.


  Komplikationer

  Efter udskrivelse fra hospitalet, sandsynligvis vil du ikke have en respiratorisk terapeut eller sygeplejerske til rådighed til at minde og coache dig i fiksering for hoste og dyb vejrtrækning. Indtil du vender tilbage til normal mobilitet og dagligdags aktiviteter, lunge ekspansion og clearance er vigtige. Overført slim og ikke-ekspanderede lunger avle bakterier, lavere iltindhold og almindeligt føre til lungebetændelse, re-hospitalsindlæggelse, mere tabte arbejdsdage og større regning.

 • Tags:

Posts Carousel