Vandpiber Lever Giftig Benzen i hver Puff, viser undersøgelsen

  • In Default
  • February 19
  • 4 Views
  • 0 comments

Vandpiber Lever Giftig Benzen i hver Puff, viser undersøgelsen

Fredag, 21 november, 2014 (healthday News) - Mange unge mennesker mener vandpiber en hip og sikrere måde at ryge, men en ny undersøgelse finder dampe fra vandrørene indeholder giftstoffet benzen.

Benzen har været forbundet med en øget risiko for leukæmi hos tidligere forskning, ifølge en videnskabelig hold rapportering 21 november i tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers & Forebyggelse.

"I modsætning til, hvad der menes, vandpibe tobaksrygning ikke er et sikkert alternativ til at ryge andre former for tobak," undersøgelse forfatter Nada Kassem, associeret direktør for Center for Behavioral Epidemiologi og Fællesskabets Sundhed på San Diego State University, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Forskerne analyserede niveauer af S-phenylmercapturic syre (SPMA) - en metabolit (biprodukt) benzen - i urinen på 105 hookah rygere og ikke-rygere 103 udsat for røg fra vandrørene.

Efter en hændelse i en vandpibe lounge, SPMA niveauer var fire gange højere end normalt i hookah rygere og 2,6 gange højere end normalt blandt folk, der havde deltaget, men ikke havde pustede på en vandpibe. Efter en vandpibe-rygning begivenhed i et privat hjem, SPMA niveauer var to gange højere blandt hookah rygere, men normalt blandt ikke-rygere.

"Hookah rygning indebærer anvendelse af brændende trækul, der er nødvendig for at opvarme hookah tobak til at generere den røg, rygeren inhalerer," Kassem forklaret.

"Ud over at indånde giftstoffer og kræftfremkaldende stoffer findes i vandpibe tobaksrøg, hookah rygere og ikke-rygere, der socialisere med hookah rygere også inhalerer store mængder af kul forbrænding-genererede giftige og kræftfremkaldende emissioner," sagde hun.

Kassem mener, at "fordi der ikke er noget sikkert niveau for udsættelse for benzen, vores resultater kræver indsatser for at reducere eller forebygge vandpibe brug af tobak, lovgivningsmæssige tiltag for at begrænse vandpibe-relaterede eksponering for giftstoffer, herunder benzen, og omfatter vandpibe rygning i ren indendørs luft lovgivning . "

Flere oplysninger

De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse har mere om vandpiber.

Posts Carousel