Vægttab kirurgi Tied at falde i Heart Risikofaktorer


Vægttab kirurgi Tied at falde i Heart Risikofaktorer

Torsdag oktober 18 (healthday News) - gastrisk band kirurgi, og andre typer af vægttab operationer, kan reducere overvægtige folks risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde, og også forbedre sundheden for hjertet selv, rapporterer forskerne.

Disse virkninger ses i en kort periode, opnå dramatiske resultater hurtigere end lægemidler, der anvendes til vægtkontrol eller diabetes, hvormed undersøgelsens forfattere. Dette kunne betyde forskellen mellem liv og død, ifølge undersøgelsen offentliggjort online 17 oktober i tidsskriftet Heart.

Ved udførelse af undersøgelsen, dr Amanda Vest af hjerte og Vascular Institute ved Cleveland Clinic og kolleger analyserede 73 tidligere undersøgelser om virkningerne af vægttab kirurgi på hjertet. Undersøgelserne de revideret involverede næsten 20.000 mennesker. Tre ud af fire af deltagerne var kvinder, og de undersøgte havde en gennemsnitsalder på 42 år.

Før vægttab kirurgi, 44 procent af deltagerne havde forhøjet blodtryk, 24 procent havde diabetes og 44 procent havde høje niveauer af skadelige fedtstoffer i blodet, undersøgelsens forfattere bemærkede i et tidsskrift pressemeddelelse.

I de omtrent fire og et halvt år efter deres vægttab kirurgi, mængden af ​​ekstra vægt patienterne mistede varierede fra 16 procent til 87 procent. I gennemsnit vægttab kirurgi resulterede i en 54 procent nedgang i uønsket pounds, viste resultaterne.

I mellemtiden, vægttab kirurgi afskaffes eller reduceres dramatisk risikofaktorer for slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesvigt hos patienter. Forskerne fandt 63 procent oplevede forbedringer i deres højt blodtryk, 73 procent oplevede forbedringer i deres diabetes og 65 procent oplevede gunstige ændringer i deres niveauer af usunde fedtstoffer i blodet.

Efter at have undersøgt 18 yderligere undersøgelser med yderligere 713 personer, efterforskerne fandt også gastrisk bypass operation resulterede i væsentlige forbedringer i størrelsen af ​​hjertets vigtigste pumpekammer, er andelen af ​​blod hjertet pumper ud med hvert beat, og evnen af ​​hjertet til slappe af efter en sammentrækning.

Resultaterne viser, at vægttab kirurgi er mere end en kosmetisk procedure, og er effektiv til at forhindre hjerte-relaterede problemer, undersøgelsens forfattere konkluderede.

"Omfanget af effekt på [hjerte] risikofaktorer er imponerende, og til dato er der ikke farmakologisk behandling for vægtkontrol eller diabetes viste en sammenlignelig effekt over disse korte perioder," Vest og kolleger skrev i rapporten.

Undersøgelsens forfattere påpegede, at fedme og overvægt hævder livet for mere end 2,6 millioner mennesker hvert år.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om vægttab kirurgi.

- Mary Elizabeth Dallas

KILDE: Heart, pressemeddelelse, 17 oktober 2012

Sidst opdateret: 18 oktober, 2012

Posts Carousel