Vægttab kirurgi Synes Beat Kost og Motion


Vægttab kirurgi Synes Beat Kost og Motion

Af Serena Gordon
HealthDay Reporter

Tirsdag 22 okt (healthday News) - For folk, der har en masse vægt til at tabe, synes vægttab kirurgi mere effektiv end kost og motion, en ny gennemgang antyder.

Det ene forbehold for denne undersøgelse, er imidlertid, at resultaterne omfatter kun to år af data, så de langsigtede resultater er stadig ukendt. Denne type undersøgelse, der kaldes en meta-analyse, forsøg på at afdække en rød tråd i en række tidligere undersøgelser.

"Personer, der er tildelt fedmekirurgi mistet mere kropsvægt - i gennemsnit 26 kg [£ 57,3] - sammenlignet med ikke-kirurgisk behandling, og havde højere remissionsrater af type 2 diabetes og metabolisk syndrom," sagde undersøgelse forfatter Viktoria Gloy, en forsker ved Basel Institut for Klinisk Epidemiologi og Biostatistik på University Hospital Basel i Schweiz. Metabolisk syndrom er en gruppe af symptomer, der øger risikoen for type 2-diabetes og hjertesygdom.

"Efter operationen patienter rapporterede også større forbedringer i kvalitet-of-life foranstaltninger, og havde en større reduktion i medicinforbrug end ikke-kirurgiske patienter," Gloy tilføjet.

Gloy og kolleger offentliggjorde resultaterne online 22 oktober i BMJ.

Fedme er en væsentlig risiko for folkesundheden, ifølge baggrundsinformation i rapporten. Forekomsten af ​​fedme er mere end fordoblet i løbet af de sidste 25 år i USA, Storbritannien og i Australien. Mere end to tredjedele af den amerikanske befolkning er i dag overvægtige eller fede. Mange europæiske lande er ikke langt bagefter, med overvægt og fedme satser på omkring 40 procent til 50 procent, ifølge forskerne.

Fedme øger risikoen for mange alvorlige lidelser, herunder type 2 diabetes, højt blodtryk, forhøjet kolesterol, kardiovaskulær sygdom, nogle typer af cancer og sygdomme i bevægeapparatet, såsom osteoarthritis, ifølge analysen.

Behandlinger for fedme omfatter vægttab kirurgi og kirurgiske muligheder, såsom ændringer i kost, medicin, og øge den fysiske aktivitet.

For at se, hvilke behandlinger hjælpe folk tabe sig og forbedre deres sundhed de fleste, Gloy og hendes kolleger gennemgået tidligere gennemførte undersøgelser af vægttab, og fandt 11 studier med næsten 800 mennesker, der havde gennemgået vægttab kirurgi eller ikke-kirurgiske vægttab behandlinger.

Ud over at miste mere vægt dem, der havde vægttab kirurgi, havde en hastighed af remission af type 2 diabetes, der var 22 gange højere end i gruppen, der ikke fik kirurgi. Satser på metabolisk syndrom faldt også mere for dem, der havde kirurgi, ifølge analysen.

Triglycerider, en type fedt i blodet, nedsat mest, og niveauer af det gode kolesterol (HDL) steget mere for dem, der havde kirurgi.

Der var ingen signifikante forskelle i blodtryk niveauer og dårlige kolesterol (LDL) niveauer mellem de to grupper, fandt efterforskerne.

"Beviserne end to års opfølgning, især bivirkninger, hjerte-kar-sygdomme og dødelighed, er fortsat uklart og opfordrer til yderligere forskning om emnet," bemærkede Gloy.

Dr. Joel Zonszein, direktør for klinisk diabetes center på Montefiore Medical Center i New York, sagde: "Vægtøgning er meget let, men at tabe sig er meget vanskeligt. Dette var en omhyggelig metaanalyse, og jeg er enig med, hvad de har fundet. Vi forstår endnu ikke præcis, hvordan bariatriske operationer forårsage remission af type 2-diabetes, "påpegede han.

En anden ekspert sagde vægttab kirurgi bør ske oftere.

"Fedmekirurgi er underudnyttet. Hvis vi talte om en anden behandling med sådan en slående effekt på diabetes, vil det blive tilbudt til patienter før, "siger Dr. Mitchell Roslin, chef for fedme kirurgi på Lenox Hill Hospital i New York City.

Selvfølgelig, ligesom enhver operation, vægttab kirurgi ikke kommer uden risiko. De mest almindelige komplikationer præsenteret i den aktuelle analyse var jernmangelanæmi og behovet for re-operation. Operationen er også dyre. Det amerikanske National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme vurderer, at vægttab kirurgi gennemsnit så meget som $ 25.000.

Roslin og Zonszein begge sagde, at personer under vægttab kirurgi skal nøje udvalgt. Aktuelle anbefalinger anbefaler operation for alle med et body mass index (BMI) over 40 eller et BMI på 35 eller højere, hvis de har andre forhold relateret til fedme, såsom type 2-diabetes eller højt blodtryk. BMI er en måling baseret på højde og vægt.

Men både eksperter mente, at flere mennesker bør indgå i disse henstillinger. Zonszein sagde folk med BMIs så lav som 30, hvis de havde beviser for andre metaboliske abnormiteter, bør rådgives om operationen. Roslin sagde også, at hvis mennesker med type 2-diabetes kan ikke bevare kontrollen på oral medicin, at de bør tilbydes en kirurgisk løsning.

Roslin sagde, at mennesker med type 2-diabetes bør forsøge at tabe sig og motionere mere først. "Giv dig selv en chance for at gøre livsstilsændringer. Men det er meget svært at tabe 5 procent af din kropsvægt. Hvis du ikke tror, ​​du vil være i stand til at gøre det, så du skylder dig selv at lære om kirurgiske muligheder, "foreslog han.

"Der er reelle risici med kirurgi, som ikke bør undervurderes, men der er reelle risici fra diabetes, også," Roslin noteret. "Lad os sige, vi talte om tyktarmskræft i stedet for diabetes, og jeg sagde," Der er en behandling, der kan reducere din risiko med 22 gange, men det er invasiv, ville du overveje det? '"

Flere oplysninger

Lær mere om de forskellige typer af fedmekirurgi fra det amerikanske National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme.

Posts Carousel