Vægttab kirurgi Kan Boost Risiko for alkohol, Stofmisbrug: Undersøgelse

  • In Default
  • March 13
  • 6 Views
  • 0 comments

Vægttab kirurgi Kan Boost Risiko for alkohol, Stofmisbrug: Undersøgelse

Af Denise Mann
HealthDay Reporter

Mandag, 15 Oktober (healthday News) - kan Vægttab kirurgi øger risikoen for brug eller misbrug af alkohol og ulovlige stoffer, viser en ny undersøgelse.

Patienter - 132 kvinder og 23 mænd - som havde fået foretaget en af ​​to almindeligt udførte typer vægttab kirurgi udfyldt spørgeskemaer, herunder punkter på deres kostvaner, rygning og rekreative stofbrug før og efter operationen. Generelt anvendelsen af ​​disse stoffer steg på tidspunktet for operationen med yderligere og trinvise stigninger på en, tre, seks og 24 måneder efter indgrebet. Konkret mennesker, der havde en form for vægttab kirurgi er kendt som gastrisk bypass var i risiko for øget brug af alkohol efter indgrebet.

Resultaterne er offentliggjort online 15 Oktober i tidsskriftet Archives of Surgery.

"Denne undersøgelse betyder ikke, at alle, der gennemgår gastrisk bypass bliver alkoholiker," sagde undersøgelse forfatter Dr. Alexis Conason, forsker ved New York Fedme Nutrition Research Center i New York City. Det er vigtigt at bemærke, at undersøgelsen så på øget brug af alkohol, stoffer eller cigaretter, ikke misbruge sig selv.

American Society for Metaboliske og fedmekirurgi rapporter, at omkring 200.000 bariatriske operationer udføres hvert år. Den nye undersøgelse så på kun gastric bypass og gastrisk banding. Gastrisk bypass operation gør maven mindre og giver mad til bypass del af tyndtarmen. Derimod gastric banding indebærer at placere en silikone bånd omkring den øverste mave at begrænse fødeindtagelse.

"Vær opmærksom på symptomer på stofmisbrug, hvis du har gennemgået fedmekirurgi, herunder ændringer i dit forhold til stoffer og alkohol,« Conason sagde. "Jeg tror ikke, at denne undersøgelse bør være en afskrækkende for folk, der søger kirurgi. Det vigtigste er at overvåge efter operation og informere patienterne om de risici og tegn og symptomer på stofmisbrug før deres operation. "

Mange teorier søger at forklare, hvorfor folk kan være mere sårbare over for stigninger i drikke eller tage stoffer efter vægttab kirurgi. Nogle henviser til dette fænomen som afhængighed swapping - hvilket betyder, at alkohol eller narkotika erstatte mad afhængighed nu, at en person ikke længere kan spise så meget.

Det er en teori, men der er andre.

"Vi tror, ​​at det kan have noget at gøre med den måde, hvorpå kroppen metabolizes alkohol efter operationen," Conason sagde. "Folk bliver beruset hurtigere med mindre alkohol og tage længere tid at komme tilbage til deres baseline ædruelighed."

"Efter operationen, kan de have en drink og begynder at føle helt beruset og måske de kan lide det, så de kan drikke mere og oftere," forklarede hun.

Der kan også være ændringer i hjernen efter vægttab kirurgi. "Gastric bypass kan ændre belønning veje i hjernen," tilføjede hun.

Dr. Jaime Ponce, en bariatriske kirurg på Hamilton Medical Center i Dalton, Ga., Og præsident for American Society for Metaboliske og fedmekirurgi, kaldte det en "god" studie, og sagde, at han ikke er overrasket over, at alkohol var mere udtalt blandt mennesker, der havde gastrisk bypass operation.

"Når man omgå maven, nogle af de indledende alkoholiske brug, der normalt sker i maven går til leveren, og folk faktisk får de givende virkninger af alkohol hurtigere," sagde han.

Alle indgreb har risici og fordele, og vejer tab kirurgi er ingen undtagelse, sagde Ponce. Stof brug og misbrug bør drøftes i rådgivning forud for kirurgi og behandlet i opfølgning. Patienterne rutinemæssigt følges for ernæringsmæssige mangler efter operationen, og psykologisk opfølgning er også vigtig, siger han.

En anden ekspert aftalt.

Den nye undersøgelse kalder for "bedre uddannelse før og efter operationen," siger Dr. John Morton, lektor i kirurgi og direktør for fedmekirurgi på Stanford Hospital & Klinikker på Stanford University i Californien.

Morton sagde disse patienter tabe sig og blive mere socialt aktive. Alkohol kan være en social smøremiddel, især for folk, der var rusten.

Efter gastrisk bypass operation, får du højere alkoholkoncentration i blodet hurtigere.

"Det er næsten som at gå fra hjemmet pladen til tredje uden at røre andet," Morton sagde. "Du får der hurtigere."

Morton sagde uddannelse er nøglen. For eksempel bør patienterne indse, at alkohol har også kalorier, som kan ofre vægttab indsats. Han sagde dog, at fordelene ved disse operationer langt opvejer risikoen for mange patienter.

"Disse patienter starte ud med mange medicinske problemer, tabe sig og deres dødelighed falder," sagde han. "Fordelene er helt klart, og risikoen for stofbrug og misbrug er overskuelige."

Selv om undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem vægttab kirurgi og øget brug af stoffer eller alkohol, var det ikke bevise et årsag-effekt forhold.

Flere oplysninger

Lær mere om de risici og fordele ved gastrisk bypass operation på det amerikanske National Institutes of Health.

KILDER: Alexis Conason, Psy.D., New York Fedme Nutrition Research Center, New York; John Morton, MD, lektor, kirurgi, og instruktør, fedmekirurgi, Stanford Hospital & Klinikker, Stanford University, Stanford, Californien .; Jaime Ponce, MD, bariatriske kirurg, Hamilton Medical Center, Dalton, Ga .; 15 Oktober 2012, Archives of Surgery, online

Sidst opdateret: 15 okt 2012

Posts Carousel