Unormal hjerterytme Øger dødsrisiko for diabetikere


Unormal hjerterytme Øger dødsrisiko for diabetikere

Torsdag 12 mar (healthday News) - I mennesker med diabetes, er der en stærk sammenhæng mellem unormal hjerterytme eller atrieflimren, og øget risiko for andre hjerte-relaterede problemer og død, ifølge en undersøgelse, der omfattede 11.140 personer.

Forskerne fandt, at deltagere, der havde atrieflimren (AF) i starten af ​​undersøgelsen var 61 procent større sandsynlighed for at dø af en hvilken som helst årsag, 77 procent større sandsynlighed for at dø af hjerte-kar-årsager såsom et hjerteanfald eller slagtilfælde, og 68 procent større sandsynlighed at udvikle hjertesvigt eller andre problemer, såsom slagtilfælde.

Men undersøgelsen viste også, at risikoen for at udvikle komplikationer eller døende var lavere, hvis lægerne gav mere aggressive behandlinger til diabetespatienter med AF. I denne undersøgelse, behandling involverede en kombination af den blodtrykssænkende lægemidler perindopril og indapamid.

"Aktiv behandling produceret tilsvarende relative fordele for patienter med og uden AF. Men på grund af deres højere risiko ved starten af ​​undersøgelsen, den absolutte fordel forbundet med aktiv behandling var større hos patienter med AF end uden. Vi anslår, at fem år af aktiv behandling ville forhindre ét dødsfald blandt hver 42 patienter med AF og et dødsfald blandt 120 patienter uden AF, "bemærkede lederen af ​​undersøgelsen, professor Anushka Patel, direktør for Cardiovascular Division på The George Institute for International Sundhed ved University af Sydney i Australien.

Forskerne fandt også, at sammenhængen mellem AF og dødsfald fra hjertekarsygdomme var meget stærkere hos kvinder end hos mænd. Kvinder med AF var dobbelt så stor risiko for at dø som kvinder uden AF, mens mænd med AF var 50 procent større sandsynlighed for at dø end mænd uden AF.

Resultaterne blev offentliggjort marts 12 i European Heart Journal.

"Denne undersøgelse oplyser klinikere at AF er en markør for øget risiko for kardiovaskulære hændelser og dødelighed blandt diabetikere, både mænd og kvinder. Sådanne patienter skal have deres kardiovaskulære risikofaktorer, såsom blodtryk og kolesterol, kontrolleret mere aggressivt, "Patel rådgivet.

"Dette er et særskilt spørgsmål fra sats og rytme kontrol [eller brug af antikoagulanter til at forebygge tromboemboliske hændelser], som er den sædvanlige terapeutiske fokus hos patienter med AF. Disse spørgsmål er vigtige, men vi mener, at vores data tyder på, at øget kendskab og håndtering af den samlede kardiovaskulære risiko er også vigtig. "

Flere oplysninger

US National Heart, Lung, og Blood Institute har mere om atrieflimren.

- Robert PREIDT

KILDE: European Society of Cardiology, pressemeddelelse, 12 mar 2009

Sidst opdateret: mar 12, 2009

Posts Carousel