Undersøgelse Finder nogen forbindelse mellem autisme, Cøliaki

  • In Default
  • October 8
  • 9 Views
  • 0 comments

Undersøgelse Finder nogen forbindelse mellem autisme, Cøliaki

Af Brenda Goodman
HealthDay Reporter

ONSDAG September 25 (healthday News) - En stor, ny undersøgelse finder ingen sammenhæng mellem fordøjelsessystemet uorden cøliaki og autisme.

En teori om autisme er, at den kan starte i tarmen, fordi nogle børn med sygdommen også lider af gastrointestinale problemer. Mange er sat på strenge glutenfri kost i håb om at undgå hvede proteiner vil forbedre deres adfærd.

"Undersøgelser har ikke rigtig vist, at dette virker, men det er en fælles tro," siger Dr. Daniel Coury, chef for udviklingsmæssige-adfærdsmæssige pædiatri på Landsdækkende Børnehospital i Columbus, Ohio.

Den nye undersøgelse, som blev offentliggjort online 25 September i tidsskriftet JAMA Psychiatry, tilbyder den mest definitive bevis endnu, at mange autistiske børn ikke gavn af restriktive, hvede-fri kost.

Undersøgelsen kommer fra Sverige, et land, der holder nøje optegnelser på sundheden hos borgerne. Sverige har også satser af cøliaki, der er omkring dobbelt så høj som i USA, sagde undersøgelse forfatter Dr. Joseph Murray, en specialist på Mayo Clinic i Rochester, Minn cøliaki.

Forskere trak patientjournaler på næsten 290.000 mennesker, der havde haft tarm biopsier. Tarmbiopsier er test, hvor lægerne tage en vævsprøve af tyndtarmen og undersøge den under mikroskop for at lede efter tegn på skader. Tarmbiopsier anses for at være den mest pålidelige måde at tjekke for cøliaki.

Baseret på biopsiresultater, omkring 27.000 af disse mennesker havde egentligt cøliaki. Mere end 12.000 havde tegn på inflammation uden cøliaki. Og en anden 3.700 havde blodprøver, der er angivet, at de havde en immun reaktion på hvede proteiner, som mennesker med cøliaki gøre, men deres biopsier viste ingen tarm skader.

Forskere sammenlignede derefter satserne for autisme diagnoser i disse grupper til autisme satser blandt mere end 213.000 andre, der havde biopsier med normale testresultater. Personer i den normale sammenligning gruppe blev omhyggeligt tilpasset til at være den samme alder og køn som dem med mistænkelige prøver. De boede også i den samme del af landet og havde deres biopsier gjort det samme år som de andre.

Resultatet: Forskere siger, at de fandt ingen overbevisende dokumentation for, at autisme og cøliaki er forbundet.

"Hvis der var en forbindelse mellem disse to sygdomme - enten skjult cøliaki forårsager autisme eller autisme forårsager cøliaki, bør det har vist sig i studiet af denne størrelse. Så tænk, jeg det er den store budskab, "siger Murray. "Det bringer nogle endelighed til denne debat."

Når forskerne begrænsede deres resultater til en mindre delmængde af børn, der blev diagnosticeret med cøliaki før deres autisme blev spottet, fandt de, at en forudgående diagnose af cøliaki boostet odds barnet ville blive diagnosticeret med autisme på vej med omkring 40 procent.

"En øget risiko betyder ikke, det får den i alle," sagde Coury, som ikke var involveret i undersøgelsen. "Jeg tror, ​​det er vigtigt at bemærke."

Et resultat fra undersøgelsen, der ikke kan være let forklares involverede børn, der havde immunreaktioner på hvede proteiner, der blev samlet op af en blodprøve, men ingen tegn på intestinal skader. Med andre ord, deres blodprøver for cøliaki var positive, men deres biopsier ikke var.

Undersøgelsen fandt, at disse børn var omkring tre gange større sandsynlighed for at blive diagnosticeret med autisme senere i livet end børn, der havde negative blod testresultater.

Coury sagde, at det kunne være et vigtigt spor til biologien bag autisme.

"Vi ved ikke, hvad der forårsager autisme. Så spørgsmålet er, hvad der foregår der? "Sagde han. "Vi ved, der er nogle inflammatoriske markører eller immune spørgsmål i forbindelse med autisme og dette kan hjælpe med at forklare nogle tilfælde af autisme."

Undersøgelsens forfattere dog, sagde, at den konstatering skal fortolkes med forsigtighed.

Det er muligt, Murray sagde, at disse børn var blot syge fra en tidlig alder. Syge børn er sandsynligvis mere tilbøjelige til at have blodprøver bestilt for dem. Og han bemærkede, at de blodprøver for cøliaki er nogle gange falsk positive, så måske har plumret resultaterne.

En anden forklaring kan være, at børn med autisme simpelthen have flere allergier end dem der ikke gør. Eller de kan have sygdom, hvor den samme underliggende defekt forårsager både en immun forstyrrelse og adfærdsmæssige problemer, som Coury spekuleret.

"Jeg tror ikke, at vores undersøgelse var virkelig tackle det," Murray sagde.

Andre eksperter enige.

"Denne undersøgelse viser, at autisme ikke er relateret til cøliaki," siger Dr. Peter Green, direktør for cøliaki center på Columbia University Medical School.

"Alle disse børn er på en glutenfri diæt," Grøn sagde, selvom "der er ingen beviser, det er en kausal sammenhæng."

Flere oplysninger

For mere om autisme spektrum forstyrrelser, besøge amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Posts Carousel