Undersøgelse Finder Hjem Dialyse så god som Hæmodialyse på Centers

  • In Default
  • February 13
  • 4 Views
  • 0 comments

Undersøgelse Finder Hjem Dialyse så god som Hæmodialyse på Centers

Af Amanda Gardner
HealthDay Reporter

Tirsdag, 28 september (healthday News) - Patienter med slutstadiet nyresygdom, der har dialyse derhjemme billetpris lige så godt som deres kolleger, der gør hæmodialyse, der traditionelt udføres på et hospital eller dialyse center, ny forskning viser.

"Dette er den første demonstration med en opfølgning i op til fem år," siger Dr. Rajnish Mehrotra, ledende forfatter af undersøgelsen, der er offentliggjort online 27 september i Archives of Internal Medicine. "Ikke kun var der ingen forskel, har forbedringerne i overlevelse været større for patienter, der gør dialyse derhjemme."

Alligevel patienter synes glade for at vælge den derhjemme option, kendt som peritoneal dialyse, selv om de er klar over dens eksistens, finder en anden undersøgelse i samme nummer af tidsskriftet.

Og som en ledsagende redaktionel påpeger, at andelen af ​​amerikanerne bruger peritonealdialyse styrtdykkede fra 14,4 procent i 1995 til omkring 7 procent i 2007.

Begge former for dialyse væsentlige fungerer som erstatning nyrer, filtrering og rensning af blod af toksiner, forklarede Dr. Martin Zand, medicinsk direktør for nyre- og bugspytkirtel transplantation programmer på University of Rochester Medical Center i Rochester, NY

Til peritoneal dialyse væske ledes ind i maven via et kateter. Kroppens egne blodkar derefter fungere som filteret. Men patienterne skal kunne løfte 2 liter væske ad gangen og tilslutte den til en pæl, og for at gøre dette flere gange om dagen, Zand forklaret.

Men hæmodialyse (hvilket kan gøres derhjemme, selvom det tager op store mængder vand) er generelt nødvendigt kun et par gange om ugen.

Den første undersøgelse analyserede nationale data på 620.020 patienter, der begyndte hæmodialyse og 64.406 patienter, der begyndte peritonealdialyse i tre perioder: 1996-1998, 1999-2001 og 2002-2004.

Selv patienter, som får peritonealdialyse i tidligere perioder havde en lidt højere risiko for at dø end dem i hæmodialyse, var denne forskel forsvandt den senere periode, med dem i hæmodialyse lever i gennemsnit 38,4 måneder, og dem på peritonealdialyse lever i gennemsnit 36,6 måneder.

Den anden undersøgelse også set på en national database over patienter, at denne gang opdage, hvis patienter, der fik information om peritonealdialyse var mere tilbøjelige til faktisk vælger denne metode.

Nancy Kutner og kolleger fandt, at selv om næsten to tredjedele (61 procent) af patienter sagde, at de havde diskuteret peritonealdialyse med deres sundhedspleje udbyder, kun omkring 11 procent faktisk valgte denne mulighed.

Priser af mennesker foretrækker hæmodialyse løbet peritonealdialyse afveg noget afhængigt af hvilken dialyse selskab ejet centret de brugte.

Forskerne fra Emory University i Atlanta, fandt også, at patienter i hæmodialyse var mere tilbøjelige til at være sort og bor alene, mens dem på peritonealdialyse var mere tilbøjelige til at være high school-dimittender, og til at virke.

En række årsager kan forklare forskellen.

Peritonealdialyse er en bedre løsning for folk, der bor i fjerntliggende steder, eller som rejser meget. "Der er mere frihed," Zand sagde. Men bliver bedt om at tage ansvaret for din egen dialyse kunne føle som at blive bedt om at piloten et fly.

"Udsigten til at gå i dialyse er skræmmende nok i sig selv. Ingen nogensinde siger "Hvornår kan jeg begynde?" Zand sagde. "Det er ofte en meget skræmmende udsigt for folk."

Men i tidligere forskning, fandt Mehrotra, at op til halvdelen af ​​de patienter, som får valget vil gå med peritonealdialyse, hvilket indikerer, at kvaliteten af ​​patientuddannelse spørgsmål.

"Vi er nødt til at gøre et bedre stykke arbejde med at uddanne folk i fordelene ved peritoneal," sagde Zand, som også påpeget, at mange nyrespecialister presser på for et skifte til denne modalitet. "Der er en stor variation i kvaliteten af ​​de oplysninger, patienterne får, og også den entusiasme af den person, der faktisk giver disse oplysninger."

Det faktum, at Medicare lige begyndt at refundere læger for patientuddannelse kan bidrage tippe balancen, tilføjede Mehrotra, der er associeret chef for opdelingen af ​​nefrologi på Harbor-UCLA Medical Center. "Nu læger kan få refunderet for patientuddannelse."

Mehrotra undersøgelse blev finansieret af Baxter Health Care og det amerikanske National Institutes of Health (NIH). Undersøgelsen af ​​Kutner og kolleger blev finansieret udelukkende af NIH.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere information om de to typer af dialyse.

KILDER: Rajnish Mehrotra, MD, professor, medicin, University of California, Los Angeles (UCLA), og associeret chef, division af nefrologi, Harbor-UCLA Medical Center, Torrance, Californien .; Martin Zand, MD, Ph.D., professor, medicin og medicinske humaniora og medicinsk direktør, nyre og bugspytkirtel transplantation programmer, University of Rochester Medical Center, Rochester, NY; September 27, 2010, Archives of Internal Medicine, online

Sidst opdateret: 28 september 2010

Posts Carousel