Ulemper ved bestrålede fødevarer

 • In Default
 • May 22
 • 341 Views
 • 0 comments

 • Ulemper ved bestrålede fødevarer  Bestrålede fødevarer er ofte mindre nærende, men sikkert til konsum. Photo Credit Blå Jean Images / Photodisc / Getty Images
 • Mens bestrålede fødevarer ikke i vidt omfang sælges i USA, er processen bestråling anvendes i hele verden for at reducere risikoen for sygdomme og madforgiftning. Ud over nogle sikkerhedsproblemer, bestrålede fødevarer har andre ulemper, herunder dårligere smag og næringsindhold.

  Mad Bestråling

  Levnedsmiddelbestråling er en proces, hvor visse fødevarer er udsat for stråling til at reducere mulige indhold bakterier, ifølge den amerikanske Food and Drug Administration, USDA. Denne proces medfører ikke fødevarer selv at blive radioaktivt. FDA og andre sundhedsorganisationer i hele verden har studeret effekten af ​​bestrålede fødevarer og erklærede det sikkert til konsum. Der er imidlertid visse ulemper ved at købe bestrålede fødevarer.


  Resistente stammer

  En almindelig bekymring bestrålede fødevarer, er, at utilstrækkelige mængder af stråling kan føre til mutationer blandt mikrobielle stammer, skabe mere farlige bakterier. Desuden er nogle forskere er bekymret for, at langvarig brug af bestråling vil forårsage bakterier og mikrober til at tilpasse sig, at blive resistente over for stråling og sværere at dræbe.


  Koste

  Bestrålede fødevarer kan være dyrere på grund af de umiddelbare omkostninger ved en fødevare bestrålingsanlæg. En typisk kommercielle anlæg kan koste mellem $ 3000000 og 5000000 $ at bygge. The New York Times nævner eksemplet med en kort periode i begyndelsen af ​​2000'erne, hvor købmandsforretninger tilbydes bestrålet oksekød - til en væsentlig højere pris.


  Farer

  Mange sundhedsmæssige organer som Det Internationale Institut for Bekymring for folkesundhed er bekymret for, at forbrugerne vil se bestrålede fødevarer og automatisk antage at det er sikkert at spise. Dog kan bestråling ikke være en erstatning for en sund dyrkning og forarbejdning praksis. For eksempel kan bestråling ikke fjerne pesticider og andre kemikalier i fødevarer, kan heller ikke bestrålet fødevarer håndteres og pakkes i uhygiejniske forhold uden forurening tilbagevendende.


  Næringsstof indhold

  Bestrålingsprocessen efterlader makronæringsstoffer upåvirket lignende protein, fedt og kulhydrater samt mineraler; endnu, det samme er ikke tilfældet for vitamin indhold. For eksempel er vitaminer som thiamin, vitamin E og C reduceres eller helt fjernes gennem bestråling. For at kompensere for tabet af disse vitaminer, ville du nødt til at supplere din kost med en multivitamin eller ikke-bestrålede fødevarer.

 • Tags:

Posts Carousel