Uafprøvede stimulerende stof Fundet i 12 Kosttilskud

  • In Default
  • April 4
  • 69 Views
  • 0 comments

Uafprøvede stimulerende stof Fundet i 12 Kosttilskud
Credit: eymos.HR/Shutterstock.com

En ny stimulerende stof, der aldrig er blevet testet på mennesker kan findes i 12 vægttab og sport kosttilskud, hvoraf nogle er solgt i mainstream vitamin butikker, ifølge en ny undersøgelse.

Den syntetisk forbindelse, kaldet 1,3-dimethylbutylamin (eller DMBA), ofte opført på etiketter som AMP Citrate, er yderst ligner et andet stimulerende kaldet DMAA, siger forskerne. I 2012 Food and Drug Administration forbød DMAA grund af rapporter om dens bivirkninger, herunder hjerteproblemer, nervesystemet og endda død.

I den nye undersøgelse, fandt forskerne, at 12 ud af de 14 vægttab og sport supplere produkter, som de testede indeholdt store mængder af DMBA, i intervallet 13 til 120 milligram per portion. Molekyler af DMBA er meget strukturelt ligner dem af DMAA, men med nogle tweaks, såsom én færre carbonatom, siger forskerne. Stoffet er kun blevet testet i et par dyreforsøg, siger forskerne. [Dr. Oz er 'Miracle' Diet Pills: 5 Kontroversielle Kosttilskud]

Det vedrører, at mange forbrugere kan bruge disse kosttilskud, uvidende om, at de indeholder uafprøvede stimulanser, siger Dr. Pieter Cohen, en assisterende professor i medicin ved Harvard Medical School og en generel internist på Cambridge Health Alliance i Boston, som var medforfatter på ny undersøgelse.

"Der er ikke en eneste eksperiment, som vi er opmærksomme på, hvor dette stof blev givet til mennesker," Cohen fortalte levende Science.

På grund af den strukturelle lighed DMBA til DMAA, er det meget muligt, at lægemidler har lignende virkninger, siger Cohen. Begge lægemidler kan være stimulerende på en måde svarende til amfetamin, men har forskellige kemiske strukturer af denne klasse af forbindelser.

De produkter, som forskerne fandt at indeholde DMBA blev markedsført for deres formodede evne til at forbedre folks sportslige præstationer, støtte vægttab og forbedre hjernens funktion, siger forskerne i deres undersøgelse, offentliggjort i dag (oktober 8) i tidsskriftet Drug Test og Analyse .

Kosttilskud indeholdende DMBA

Et af produkterne i undersøgelsen er et pulver kaldet Frenzy, som er beskrevet af detailhandlere som efterfølgeren til et produkt kaldet dille. Sidste år undersøgelser vist, at Craze indeholdt frigivet metamfetamin-lignende forbindelser. Driven Sports, producenten af ​​Frenzy og Craze, modtaget et advarselsbrev om Craze fra FDA i april.

Nu Craze er væk fra hylderne, men Frenzy stadig sælges i Europa. Tillægget giver forbrugerne "uendelig energi", "ekstrem fokus" og "tunnel vision," ifølge online kommentarer fra forbrugere, hvoraf mange er beskrevet virkningerne af Frenzy som meget lig dem af Craze.

En repræsentant for Driven Sports talte med Live-Science og forsvarede Frenzy ved at sige, at den nye undersøgelse ikke var peer reviewed, hvilket betyder, at det ikke blev revideret af andre end forfatterne videnskabsmænd.

Men tidsskriftet betyder i virkeligheden bruge en peer review-system. "Det er en kemi journal, og artiklen gik gennem stringent peer review," Cohen sagde.

De andre kosttilskud i undersøgelsen fundet at indeholde DMBA omfatter: Contraband (lavet af Iron Forged Nutrition), Redline White Heat og MD2 Meltdown (lavet af Vital Pharmaceuticals Inc., som fordeler kosttilskud under navnet VPX), Evol og decimere Amplified (lavet af Genomyx LLC), Oxyfit Xtreme og Synetherm (solgt til planetarynutrition.com), AMPitropin og AMPilean (lavet af Lecheek Nutrition), OxyTHERMPro (lavet af deNOVOLABS) og OxyphenXR AMP'D (lavet af Beta Labs Ltd.). Levende Science nåede ud til disse virksomheder til kommentar, hvor kontaktoplysninger var tilgængelig, men hørte ikke tilbage ved at trykke på tid.

DMBA kom til forskernes opmærksomhed, når en forbruger i Holland meddelte sundhedsmyndigheder om bivirkninger, såsom følelse af nervøsitet, efter at have brugt et supplement kaldet Unstoppable, siger forskerne.

Der er flere andre navne, der anvendes for DMBA, såsom AMP citrat og 4-amino-2-methylpentan citrat. For undersøgelsen, forskerne kiggede for kosttilskud, der er anført en af ​​disse navne som ingrediens på deres etiket. (En helt anden stof, der bruges i cancer undersøgelser kaldes også DMBA, men har en anden fulde navn og kemiske struktur.)

Forskerholdet købt to beholdere af hvert produkt. En blev analyseret af NSF International laboratoriet i Ann Arbor, Michigan, og den anden blev analyseret ved den nederlandske nationale institut for folkesundhed og miljø.

Det viste sig, at to ud af de 14 produkter, Preamp med Hybrid (fra DSEO LLC) og AMP Citrate (fra Genomyx LLC), ikke indeholdt DMBA, ifølge undersøgelsen.

Forskerne sagde, at de fokuserede deres undersøgelse om produkter, der sælges af amerikanske distributører (med undtagelse af Frenzy), hvilket sandsynligvis en brøkdel af hele billedet, sagde de. [The Drug Diskussion: 7 Ny Tips til Dagens forældre]

"Der er sandsynligvis mange flere, der sælges af de europæiske og australske distributører, og der er sandsynligvis mange, der ikke liste AMP eller AMP Citrate på etiketten," Cohen sagde.

Hvor kommer DMBA fra?

To af de undersøgte produkter, Frenzy og OxyphenXR AMP'D beskrev DMBA på deres etiket, som om det var en forbindelse, udvundet af en type te kaldet Pouchong te, siger forskerne.

"Det er uforståeligt, det strækker fantasien," Cohen sagde. Selv om te sker for at indeholde små mængder af DMBA, ville dette ikke forklare, hvordan så store doser endte i kosttilskud, sagde han.

"Det ville være fysisk umuligt at få nok te at gøre selv den laveste dosis," Cohen tilføjet. "Du ville kræve en tusind kilo [£ 2.200.] Af te."

Beløbene i kosttilskud tyder på, at DMBA er syntetisk masseproduceret at skabe farmaceutiske virkninger, siger forskerne.

En hjemmeside, der ser ud til at være baseret i Kina hævder at sælge store doser af DMBA. Den beskriver DMBA som en erstatning produkt udviklet til at erstatte den nu forbudte DMAA.

Hvordan at bo sikkert?

Forskerne opfordrede de reguleringsorganer til at advare forbrugerne og fjern DMBA fra alle kosttilskud.

Men i mellemtiden, kan forbrugere, der tager kosttilskud ikke gøre meget for at undgå uafprøvede stoffer, fordi nye lægemidler erstatte dem, der har gjort opmærksom, siger Cohen.

"Det er umuligt for forbrugerne at kunne fortælle ved at læse etiketten, som har eksperimentelle narkotika i det, og som ikke gør," Cohen sagde. "Hvad kan forbrugerne gøre ville være at undgå at bruge eventuelle tillæg, der bliver solgt, som om det kommer til at forbedre dine sportslige præstationer, hjælper dig med at tabe eller skærpe din tankegang."

Email Bahar Gholipour eller følge hendealterwired. Følg Live-Sciencelivescience, Facebook & Google+. Oprindeligt offentliggjort på live Science.

Posts Carousel