Typer af Hoved tumorer

 • In Default
 • September 20
 • 12 Views
 • 0 comments

 • Typer af Hoved tumorer  En akustisk neuoma er en type hoved tumor, der vokser på en nerve i det indre øre. Photo Credit øre billede ved Connfetti fra Fotolia.com
 • Hoved tumorer er sammensat af en masse af celler, der vokser i hovedet, og kan være kræft eller noncancerous. Når cellerne i tumoren er kræft, de vokser ukontrollabelt og har potentialet til at dræbe tilstødende væv og spredes til andre dele af kroppen. Der findes flere typer af hoved tumorer, der er klassificeret baseret på de celler, der danner tumoren.


  Nasopharyngealt Tumor

  Nasopharynx er den region i den øvre hals, bag næsen og over den bløde del af ganen. Som det er tilfældet med alle tumorer, kan nasopharyngeale tumorer være kræft eller noncancerous, også kaldet maligne eller benigne tumorer, hhv. Godartede nasopharangeal tumorer forekommer kun sjældent, og oftest påvirker børn eller unge, i henhold til American Cancer Society. Den mest almindelige form for nasopharyngeal tumor er nasopharyngealt karcinom, som begynder i de epitelceller, linje nasopharynx. Merck Manualer rapporter om, at de tegn og symptomer på denne type hoved tumor omfatter en blod udflåd fra næse, hævelse af lymfeknuder i nakken, tilstoppet næse og selv høretab hvis tumor vokser ind i øregangen.


  Brain Tumor

  Mayo Clinic rapporter om, at de tegn og symptomer på hjernetumorer kan være ganske forskellige, og afhænger af præcis hvilke region af hjernen er påvirket af den voksende tumor. Tumoren kan medføre ændringer i tanker, adfærd, muskel bevægelse eller følelse ved at ødelægge normalt hjernevæv, eller ved at lægge pres på forskellige områder af hjernen. De tegn og symptomer på en hjernesvulst omfatter: hovedpine, især når de skifter mønster, frekvens eller sværhedsgrad; kvalme og opkastning, uden anden åbenbar årsag; tab af følelse i et eller flere lemmer; talebesvær, se og / eller høre; og ændringer i personlighed eller adfærd.


  Planocellulært karcinom i munden

  Merck Manuals rapporter, at oral pladecellecarcinom er en type hoved tumor, der påvirker 30.000 mennesker i USA hvert år, hvilket gør pladecellekræft den mest almindelige type hoved tumor. Over 95 procent af dem med denne form for kræft har en historie af rygning, drikke alkohol eller begge dele. Pladecellecarcinom munden begynder ofte i gulvet i munden og siderne af tungen. De tegn og symptomer på denne type af hovedet svulst er generelt milde i de tidlige stadier, og kan forveksles med en anden type munden ømme. Merck Manualer anbefaler, at en persons mund omhyggeligt afskærmet fra pladecellekræft, hver gang han besøger en tandlæge.


  Acoustic neuroma

  En akustisk neuroma er en sjælden men godartet tumor af nerver, der vokser dybt i det indre øre, ifølge Acoustic neuroma Association. Disse nerver forbinde det indre øre til hjernen, og overføre lyd til hjernen eller hjælpe en person opretholde balancen. Denne type hoved tumor er ganske langsomt voksende, men med tiden kan vokse temmelig store. Store tumorer kan lægge pres på hjernevæv eller nerver, der sender meddelelser mellem hjernen og musklerne.

 • Tags:

Posts Carousel