Trafikken synes at gøre Børne Astma værre


Trafikken synes at gøre Børne Astma værre

Torsdag, 22 april (healthday News) - Luftforurening fra bytrafikken synes at øge astmaanfald i børn, der kræver en skadestue besøg, en ny undersøgelsesrapporter.

Virkningen viste sig at være stærkest i de varmere dele af året.

De forskere, der gennemførte undersøgelsen, udfærdiget i Atlanta, forsøgte at lokalisere hvilke komponenter af forurening spiller den største rolle i at gøre astma værre.

"Karakterisering af sammenhængen mellem omgivende luftforurenende stoffer og pædiatriske astmaeksacerbationer, især med hensyn til den kemiske sammensætning af partikler, kan hjælpe os til bedre at forstå konsekvenserne af disse forskellige komponenter og kan hjælpe til at informere folkesundheden politiske beslutninger," undersøgelsens hovedforfatter Matthew J. Strickland, en assisterende professor i miljø og sundhed ved Rollins School of Public Health ved Emory University, sagde i en pressemeddelelse fra det amerikanske Thoracic Society.

Forskerne undersøgte de medicinske journaler på børn 5 til 17 år, der var blevet behandlet i Atlanta-området skadestuer 1993-2004 på grund af astmaanfald. Data blev indsamlet fra mere end 90.000 astma-relaterede besøg.

De derefter analyseret forbindelser mellem besøgene og daglige data om niveauerne af 11 forskellige forurenende stoffer.

Forskerne fandt tegn på, at ozon forværres astma, som de havde forventet. Men de fandt også tegn på, at komponenter af forurening, der kommer fra forbrændingsmotorer, såsom dem i biler og lastbiler, blev også knyttet til alvorlige astma problemer i børn.

Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort online April 22 i American Journal of Respiratory og Critical Care Medicine.

Flere oplysninger

US National Heart, Lung, og Blood Institute har mere på astma.

- Randy Dotinga

KILDE: American Thoracic Society, pressemeddelelse, April 22, 2010

Sidst opdateret: April 22, 2010

Posts Carousel