Too Much TV Kan Gøre Kids Antisocial, undersøgelse tyder


Too Much TV Kan Gøre Kids Antisocial, undersøgelse tyder

Tirsdag 26 Marts (healthday News) - Fem-årige, der ser fjernsyn i tre eller flere timer om dagen, er lidt mere tilbøjelige til at kæmpe, stjæle og har andre asocial adfærd i en alder af 7, viser en ny undersøgelse.

Forskerne fandt også, at tid brugt at spille computer eller elektroniske spil havde ingen indvirkning på børns adfærd, ifølge rapporten offentliggjort online 25 marts i Archives of Disease i barndommen.

For undersøgelsen, efterforskerne analyserede data indsamlet fra omkring 11.000 børn i Det Forenede Kongerige, der er født mellem 2000 og 2002. Når børnene var aldre 5 og 7, deres mødre udfyldte et spørgeskema til at vurdere, hvor veltilpassede børn var og også oplysninger om den tid, deres børn brugt på 5 år se tv og spille computer eller elektroniske spil.

I en alder af 5, næsten to tredjedele af de børn, set TV for mellem en og tre timer om dagen, 15 procent set tv i mere end tre timer om dagen, og mindre end 2 procent set ingen TV. Kun 3 procent af børnene tilbragte tre eller flere timer om dagen at spille computer eller elektroniske spil, da de var 5 år gammel, undersøgelsens forfattere rapporteret.

Efter at have taget hensyn til andre faktorer, såsom forældre og familiens dynamik, forskerne konkluderede, at der var en signifikant sammenhæng mellem at se tv i tre eller flere timer om dagen i en alder 5 og en "meget lille" øget risiko for asocial adfærd efter alder 7 .

Men ser en masse tv var ikke forbundet med følelsesmæssige eller opmærksomhedsproblemer, forfatterne bemærkede i et tidsskrift pressemeddelelse.

Disse resultater - og tidligere undersøgelser, der viser, at alt for meget skærm tid kan have en skadelig virkning på unges fysiske sundhed og skolegang - tyder på, at forældrene har ret i at begrænse tv-tid til deres børn, konkluderede undersøgelse forfatter Alison Parkes, fra University of Glasgow i Skotland, og kolleger.

Undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem øget TV ser i en alder af 5 og en lille øget risiko for asocial adfærd i en alder 7, men det gjorde ikke finde en årsag-effekt forhold.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om børn og skærm tid.

Posts Carousel