Too Much stråling? FDA ønsker at vide


Too Much stråling?  FDA ønsker at vide

Tirsdag 30 Marts (healthday News) - frygter, at amerikanerne bliver udsat for alt for meget stråling vil få en offentlig luftning denne uge som den amerikanske Food and Drug Administration holder to dages møder om, hvad der bør gøres for at øge sikkerheden for stadig mere populære billeddannende procedurer.

Konkret er det organ søger ideer til at få producenter af udstyr til CT-scanninger og fluoroskopi til at fastsætte højere standarder for deres udstyr og øge mængden af ​​uddannelse, de tilbyder dem, der bruger udstyret.

Formålet er at "hjælpe med at reducere unødvendige patient eksponering for ioniserende stråling" under disse procedurer, FDA sagde i annoncerer tirsdag og onsdag sessioner. De billeddiagnostiske teknikker, som er to af de tre øverste bidragydere til den samlede stråling blandt amerikanere, bruger meget højere doser stråling end standard røntgenstråler, dental røntgen og mammografi, potentielt øger livstidsrisiko for kræft.

Desuden kan utilsigtet stråling resultere i skader, såsom forbrændinger, hårtab og grå stær.

Dr. Jorge Guerra Jr., professor i radiologi på University of Miami Miller School of Medicine, enige om, at fabrikanterne har brug for at "give os det bedste udstyr [og] lære os at bruge det ordentligt." Scanning må kun udføres af uddannede fagfolk, understregede han.

Men, Guerra, sagde, "det er overforbrug af CT, som er virkelig dræbe det." Der skal være klarere retningslinjer for brug af CT og andre radiologiske enheder, sagde han, herunder specifikke kriterier for, hvem der skal være at få scanninger for hvilke særlige forhold .

"Ja, der er en øget risiko for kræft i den almindelige befolkning fra overforbrug af stråling," sagde han. "Lad os arbejde på at skære ned på overforbrug af stråling -. Ikke skære den teknologi"

Ifølge det amerikanske National Cancer Institute, er omkring 70 mio CT scanninger nu gjort i USA hvert år. I begyndelsen af ​​1980'erne, kun 3 millioner blev gjort årligt. Instituttet også anslår, at op til 14.000 mennesker dør hvert år af stråling-induceret kræft.

"Mængden af ​​stråling amerikanere er udsat for fra medicinsk billedbehandling steget dramatisk i løbet af de seneste 20 år," Dr. Jeffrey Shuren, direktør for FDA Center for enheder og Radiologisk Sundhed, sagde i en erklæring udsendt i februar, hvor agenturet afslørede en planer om at øge kommunikationen mellem læger og patienter om fordele og ulemper ved medicinsk billedbehandling. "Målet med FDA initiativ er at støtte de fordele, der er forbundet med medicinsk billedbehandling og samtidig minimere risikoen."

Selvom omfanget af en kræftrisiko stadig et debatemne, de fleste eksperter enige om, at udsættelse for unødvendig stråling fra disse enheder bør reduceres. Strålingen fra en CT-scanning af underlivet lig af cirka 400 røntgenundersøgelse af thorax og en dental røntgen har omkring halvdelen af ​​stråling med en røntgen af ​​thorax, i henhold til FDA.

En artikel i 28 marts udgave af The New York Times rapporterede, at FDA ignorerede advarsler fra sine forskere om risikoen ved rutinemæssigt at bruge CT-scanninger til at screene folk for tyktarmskræft, en procedure kaldes en virtuel koloskopi.

Efter anbefalede en FDA embedsmand godkendelse af ansøgningen om en enhed, lavet af General Electric, Dr. Julian Nicholas, en gastroenterolog, der arbejdede på kontrakt med FDA, sagde han følte stærkt, at godkendelse af ansøgningen kunne "afsløre en række amerikanere til en risiko for stråling, der er uberettiget og kan føre til tilfælde af faste organer abdominal kræft, "ifølge rapporten Times.

Nicholas fortalte The Times, at han senere blev opfordret til at ændre hans opfattelse: "Jeg blev først ignoreret, og derefter presset til at ændre min videnskabelige udtalelse, og da jeg nægtede at gøre det, blev jeg intimideret og i sidste ende afsluttes. Og jeg har tænkt mig at fortælle udvalget netop, at der på dette møde. "

Guerra, har dog en anden opfattelse af situationen involverer virtuelle koloskopi. Han beskrev det som "det meste en græstørv kamp."

Radiologer, siger han, har tendens til at lide den nyere "virtuel" procedure, gældende, at dosis af stråling er en minimal risiko, sammenlignet med fordelen. Gastroenterologer på den anden side en tendens til stadig se traditionelle koloskopi som den diagnostiske guldstandard.

Guerra bemærkes, at de to procedurer finde om det samme antal kolorektal kræft, og hvis en CT koloskopi blev gjort i en alder 50, og intet blev fundet, ville personen ikke brug for en anden én i 10 år. "Du har ikke tænkt sig at gøre mere end tre eller fire i et helt liv," sagde han.

I februar bemærkede FDA, at fordelene ved medicinsk billedbehandling var betydelig, fordi de har ført til sygdom bliver diagnosticeret tidligere, så bedre behandlingsmuligheder, herunder "billed-vejledt behandlinger, der hjælper redde liv hver dag."

Men for at holde stråling til et minimum, at agenturet anmodet om, at læger og patienter holder to principper for øje: at hver procedure skal begrundes, og at strålingen gives på den minimale dosis, der kræves.

Flere oplysninger

Den amerikanske Food and Drug Administration har mere om stråling fra CT-scanninger.

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter
KILDER: Jorge Guerra Jr., MD, professor, radiologi, University of Miami Miller School of Medicine, Miami; 28 mar 2010, The New York Times

Sidst opdateret: Marts 30, 2010

Posts Carousel