Tidlig Menstruation Tied til faktorer, der Raise Hjertesygdom Risk

  • In Default
  • December 1
  • 1 Views
  • 0 comments

Tidlig Menstruation Tied til faktorer, der Raise Hjertesygdom Risk

Torsdag november 15 (healthday News) - Kvinder, der havde deres første Menstruation i en tidlig alder kan være en øget risiko for hjertesygdomme, viser en ny undersøgelse.

Menstruationens i en yngre alder er forbundet med en højere body-mass index (en måling af kropsfedt baseret på højde og vægt), større taljemål og fedme i voksenalderen - alle faktorer, der øger risikoen for hjerte-kar (hjerte og blod kar) sygdom.

Rapporten er planlagt til offentliggørelse i januar nummer af Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism den.

Undersøgelsen omfattede mere end 1.600 kvinder i alderen 40 og ældre, som deltog i Framingham Heart Study mellem 2002 og 2005. Kvinderne blev vurderet for mave fedt og fedt under huden.

Forskerne så på forholdet mellem disse typer af fedt og kvindelige reproduktive faktorer efter justering for alder, rygning status, alkoholforbrug, fysisk aktivitet, hormonbehandling og overgangsalderen status.

Timingen af ​​den første menstruationscyklus (menarche) var forbundet med de overordnede niveauer af fedt i kvinder, men ikke niveauer af fedt i bestemte områder af kroppen, fandt efterforskerne.

"Denne forskning tyder på, at udvalgte kvindelige reproduktive risikofaktorer, specielt indtræden af ​​menarche, er forbundet med de overordnede [niveauer af fedt], men ikke med specifikke indekser for kropsfedt distribution," ledende forfatter Dr. Subbulaxmi Trikudanathan, fra Harvard Medical School, sagde i en pressemeddelelse fra Endocrine Society.

"I sidste ende, det vigtige spørgsmål er, om kvindelige reproduktive risikofaktorer kan bruges til at målrette indsatser livsstil i højrisiko-kvinder til at forhindre de metaboliske konsekvenser af fedme og hjerte-kar-sygdomme," Trikudanathan tilføjet.

Kardiovaskulær sygdom er den hyppigste dødsårsag hos kvinder i USA.

Selv om undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem tidlig debut af menstruation og faktorer relateret til hjerte-kar-sygdom, var det ikke bevise et årsag-effekt forhold.

Flere oplysninger

American College of Cardiology har mere om kvinder og hjertesygdomme.

- Robert PREIDT

KILDE: Det endokrine Society, pressemeddelelse, 14 November, 2012

Sidst opdateret: 15 nov 2012

Posts Carousel