Thiamin & alkoholisme


 • Thiamin & alkoholisme  Alkoholisme kan forårsage vitamin B1-mangel. Photo Credit Peter Dazeley / Photodisc / Getty Images
 • Alkoholmisbrug og afhængighed har ødelæggende virkninger på psykologi og sundhed alkoholikere. Af de sundhedsmæssige konsekvenser af langvarig alkoholmisbrug, har leverskader og hjerte-kar-problemer fået betydelig opmærksomhed. Som et resultat, er virkningerne af kronisk alkoholmisbrug på absorption af næringsstoffer og de ledsagende mangler ofte ignoreret. Et af de vigtigste næringsstoffer er direkte berørt af overdreven alkoholforbrug er thiamin. Ifølge National Institute for alkoholmisbrug og alkoholisme, vil cirka 80 procent af alkoholikere udvikle thiamin mangler.

  Fakta

  Thiamin, også kaldet vitamin B1, er afgørende for kulhydrat metabolisme og for et velfungerende af neurotransmittere --- kemiske budbringere i hjernen. Thiamin spiller også en vigtig rolle i at beskytte neuroner eller hjerneceller fra skade. En af de vigtigste mekanismer i alkoholrelaterede hjerneskade er gennem thiamin-mangel og langsigtet thiamin udtømning i hjernen resulterer i alkohol-induceret demens.


  Kilder

  Da pattedyr ikke kan fremstille thiamin, kost er den eneste kilde til dette vitamin. Mennesker typisk få thiamin fra kød, fjerkræ, bønner og berigede fødevarer såsom brød, pasta og korn. De fleste grøntsager frugter og mejeriprodukter er ikke rige kilder til thiamin. For personer, der følger kostvaner, der ikke er rige på thiamin, vitamin kosttilskud, et B-kompleks blanding i særdeleshed, kan levere dette vigtige næringsstof.


  Interaktion

  Kroniske alkoholikere ofte erstatte alkohol for fødevarer og dermed reducere deres forholdsmæssige indtag af kosten thiamin. Selv når kosten ikke er en faktor, at indtage store mængder alkohol på regelmæssig basis kan forstyrre hvor meget thiamin absorberes af kroppen ved at reducere thiamin optagelse i tarmen, og ved at forhindre celler i at optage tilstrækkelige mængder af vitaminet.


  Sygdom

  Thiamin er afgørende for den normale funktion af flere organer. Hovedorgan, der påvirkes, når thiamin er alvorligt depleteret er hjernen, men ifølge tidsskriftet "Alkohol og alkoholisme." Dette kan resultere i neurologiske problemer, herunder Wernicke-Korsakoff syndrom og beriberi. Symptomerne omfatter, men er ikke begrænset til, problemer med syn, hukommelse og koordination. Venstre ubehandlet, kan sygdommen udvikle sig til psykose og den langsomme degenerering af visse områder af hjernen.


  Overvejelser

  På grund af den brede tilgængelighed af ernæring og berigede fødevarer, thiamin-mangel i de udviklede lande typisk resulterer af alkoholisme. Alkoholikere skal være særlig opmærksom på de symptomer på thiamin-mangel, eftersom deres kroppe mister evnen til at absorbere normale mængder af thiamin når de foreligger. Behandling indebærer læge-assisteret alkohol tilbagetrækning, genoprette sunde spisevaner og supplere tungt med thiamin gennem opsving.

 • Tags:

Posts Carousel