The New Face of Pet Therapy

  • In Default
  • April 30
  • 1 Views
  • 0 comments

The New Face of Pet Therapy

Af Dennis Thompson
HealthDay Reporter

Tirsdag 27 December (healthday News) - Ingen tvivl om det. Folk har en dyb og komplekse forhold med dyr, som fremkalder en bred vifte af følelsesmæssige reaktioner af deres tilstedeværelse og interaktion med mennesker.

Men i disse dage, er dyr, der er involveret i behandling af mennesker på innovative måder, der afgår drastisk fra traditionelle opfattelser af animalsk-assisteret terapi.

"De fleste mennesker tænker på plejehjem, og folk går i at opmuntre de ældre," siger Bill Kueser, vice president for marketing for Delta Society, en nonprofit gruppe, der fremmer dyr-assisteret terapi. "Det er virkelig blevet meget mere end det."

Dyr er blevet en del af mange typer af psykoterapi, fysioterapi og kriseberedskab, sagde Kueser. Og det er ikke blot at bruge en terapi hund at berolige eller lindre en person, enten, sagde han.

Katte og papegøjer, for eksempel, er ved at blive indarbejdet i terapi for folk, der har tendens til at handle ud på grund af aggression eller impuls kontrolspørgsmål, sagde Kueser.

"Dyret vil bo nær personen indtil personen begynder at forstyrre dyret, og så vil de bevæge sig væk," sagde han. "Lægen kan derefter påpege effekten patientens adfærd havde på dyret. De synes at være i stand til at arbejde gennem aggression problemer mere effektivt på den måde. "

Større dyr også bliver brugt i terapi. Heste hjælper urolige teenagere bedre styre deres adfærd, i henhold til Equine Assisted vækst og læring Association. Børnene får selvværd fra at arbejde med sådan et stort dyr, men de lærer også at regulere deres følelser, så de ikke "spook" hesten.

Personer under fysisk terapi for at genvinde motoriske færdigheder er væsentlige for at leve også får hjælp fra dyr. "I stedet for at flytte pinde rundt på en pind bord, kan patienten blive bedt om at spænde eller unbuckle snor, eller børste et dyr," Kueser sagde.

Selv normalt rolige mennesker, der står over for stressende situationer får hjælp i disse dage fra dyr.

En nylig undersøgelse fundet terapi hunde effektive i at lette angst for mennesker venter på at få en MR - og deres hjælp ikke indebar de bivirkninger, der ofte følger med brugen af ​​anti-angst medicin.

"Vi fandt, at personer, der havde tilbragt tid med en terapi hund var roligere under testen end dem, der ikke havde," siger Dr. Richard Ruchman, formand for radiologi på Monmouth Medical Center i Long Branch, NJ

Andre ikke-traditionelle indstillinger har også været at udnytte dyr for at hjælpe med at holde folk ro. Retssale er et eksempel. "Der er flere og flere dyr tilladt i retten," Kueser sagde. "Nogen kan være meget ked af at skulle stå op og vidne, især hvis den person, der udsættes for repressalier dem er der. Dyr har vist sig at hjælpe berolige folk i denne indstilling. "

Terapi hunde også bliver indarbejdet i krise nødhjælpsindsats, siger Amy Rideout, direktør og præsident for HOPE Animal-Assisted kriseberedskab, en gruppe, der gør terapi hunde til rådighed på krisen scener.

HOPE blev dannet kort efter terrorangrebene 9/11, når socialrådgivere fundet, at terapi hunde var nyttigt at få hårde Ground Zero krisen respondenter til at åbne op om vejafgift deres uhyggelige arbejde havde taget på deres psyke, siger Rideout.

"De ønsker ikke at vise stress. De ønsker at finde deres venner, "Rideout sagde 9/11 responders. "Mange vidste var noget galt, men de ønskede ikke at tale med en mental sundhed professionel om det."

Men når en terapi hund ledsaget terapeuten, de respondenter tendens til at åbne op oftere. "Hundene lavet en bro mellem mental sundhed professionel, og den person," forklarede hun.

Selvom en bred vifte af dyr anvendes i terapi arbejde, hunde stadig en tendens til at bære den største byrde. For eksempel hunde udgør 95 procent af kæledyr partner teams registreret hos Delta Society, sagde Kueser.

En del af dette har at gøre med tilpasningsevne og overførsel af hunde, siger Rideout. Hunde er blevet så tamme, at de er lettere at indføre en lang række indstillinger.

Men at domesticering også har skabt en dyb obligation med mennesker, der gør hunde særligt nyttige i terapi. Interaktion med hunde, Kueser sagde, har vist sig at sænke blodtrykket, stabil hurtig vejrtrækning, reducere niveauet af stresshormoner og øge niveauet af beroligende hormoner.

"Der er noget meget primal om kammeratskab af en hund," Ruchman sagde.

Flere oplysninger

Delta Society tilbyder en liste over bøger, artikler og forskning i dyr-assisteret terapi.

KILDER: Bill Kueser, vice president, marketing, Delta Society; Richard Ruchman, MD, formand, Institut for radiologi, Monmouth Medical Center, Long Branch, NJ; Amy Rideout, direktør og præsident, HOPE Animal-Assisted kriseberedskab

Sidst opdateret: 27 december 2011

Posts Carousel