Tegn og symptomer på jernmangel for Male teenagere

 • In Default
 • April 29
 • 67 Views
 • 0 comments

 • Tegn og symptomer på jernmangel for Male teenagere  Træthed er et fælles tegn på jernmangel. Photo Credit Jupiterimages / Polka Dot / Getty Images
 • En jernmangel er nr 1 ernæringsmæssige uorden i verden, og teenagere er i en særlig risiko for at udvikle det. I løbet af ungdomsårene, kan teenagere opleve hurtige vækst ryk, øge deres behov for jern og andre næringsstoffer, og hvis disse behov ikke er opfyldt, kan de udvikle et vitamin eller mineral mangel. Mens en jernmangel er mere udbredt blandt teenage hunner på grund af menstruation, kan mandlige teenagere udvikle det så godt.

  Medvirkende faktorer

  Hvis en mandlig teenager udvikler en jernmangel, er det sandsynligvis fordi han vokser hurtigt og ikke at foretage de nødvendige justeringer af sin kost for at øge sit jern indtag. Dog kan visse faktorer bidrager til denne ernæringsmæssige lidelse eller gøre det mere sandsynligt at forekomme. Hvis du deltager i langdistance-løb, kan det sætte dig på en risiko for lavt jern niveauer. Du er også en større risiko, hvis du er en streng vegetar, på et vægttab kost eller har inkonsistente spisevaner; sidstnævnte kan også øge dine chancer for at udvikle andre ernæringsmæssige mangler.


  Symptomer

  De mest-almindelige tegn og symptomer på en jernmangel er træthed eller mangel på energi, åndenød, hovedpine, svimmelhed og irritabilitet. Du kan også opleve utilsigtet vægttab, følelser af svaghed og være mere modtagelige for infektioner og sygdomme. Din præstation i skolen og på din hjemmearbejde kan lide på grund af udmattelse og en nedsat evne til at koncentrere sig eller huske ting. Hvis du mener, du kan være mangelfuld i jern, lave en aftale for at se din læge, og fortælle ham de symptomer, du har oplevet.


  Jernmangelanæmi

  Hvis din jernmangel forbliver udiagnosticeret, kan det blive alvorligt, og du kan derefter udvikle jernmangelanæmi. Dette er den mest almindelige form for anæmi, og dens mest almindelige årsag er en jern-dårlig kost. Jernmangelanæmi har lignende symptomer til en jernmangel, men du kan også opleve blod i afføringen, skøre negle, en nedsat appetit, blege hud, en øm tunge eller mærkelige mad cravings. De hvide i øjnene kan også blive bleg eller se blålig i farven. Det er bydende nødvendigt at søge læge, hvis du har mistanke om du har en jernmangel eller jernmangelanæmi, da en længere ernæringsmæssig lidelse kan påvirke din vækst og udvikling.


  Forebyggelse og Yderligere overvejelser

  Du kan forhindre en jernmangel ved at inkludere mange jern-rige fødevarer i din kost. Vælg mellem emner som magert kød, spinat, rosiner, tørrede bønner, melasse, laks, tun, hele korn brød og kylling. Hvis du spiser plantebaserede kilder til jern, forbruge C-vitamin sammen med dem til at øge jernoptagelsen. Mandlige teenagere i alderen 14 og 18 har brug for 11 milligram jern om dagen, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Altid tale med din læge, før du foretager ændringer i din kost eller tage nye kosttilskud.

 • Tags:

Posts Carousel