Symptomer på Iron Toksicitet


 • Symptomer på Iron Toksicitet  Symptomer på Iron Toksicitet Kreditering Photodisc / Photodisc / Getty Images
 • Jern er et naturligt forekommende mineral, der er til stede i en lang række fødevarer kilder, såsom oksekød, tofu, spinat og havregryn. Jern kan også tages som en pille eller som del af en multivitamin at supplere din normale kost. Mens en jernmangel kan føre til helbredsproblemer, såsom anæmi, kan for meget jern i din kost også give problemer. Jern toksicitet kan forekomme, når du har for meget jern i din kost, der fører til jern ophobning inden for de væv og organer i kroppen. Jern toksicitet kræver øjeblikkelig lægehjælp og kan kræve hospitalsindlæggelse til at give den rette behandling. Jern toksicitet kan forårsage en række symptomer i hele kroppen, herunder tarmkanalen og huden.


  Gastrointestinale symptomer

  Hvis du udvikler jern toksicitet, de første symptomer, du kan begynde at opleve kvalme eller opkastning. Personer med jern toksicitet oplever ofte mavesmerter ledsaget af diarré eller sort eller blodig afføring. Visse personer kan også bemærke en metallisk smag i munden. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, er det vigtigt, at du søger lægehjælp så hurtigt som muligt.


  Konstitutionelle symptomer

  Hvis du udvikler jern toksicitet, kan du udvikle en række symptomer i hele din krop. Feber og kulderystelser er almindelige tegn på jern toksicitet, men kan også være indikativ for en ikke-relateret infektion eller sygdom. Du kan også opleve svimmelhed eller hovedpine. I tilfælde af at du har taget en overdosis af jern, kan alvorlige symptomer såsom tab af bevidsthed eller koma udvikle sig så lidt som 30 minutter. Du kan også føle forvirret eller træt og kan have svært ved at udfylde din normale daglige aktiviteter. Lever fejlfunktion eller fiasko er også muligt, afhængigt af niveauet af jern i din krop. Overdosis af jern kan være alvorlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp for at undgå permanente skader.


  Hud Symptomer

  Hvis du udvikler jern toksicitet, kan du opleve ændringer i udseendet af din hud. Nogle personer, især børn, kan udvikle en blålig nuance af læberne eller fingernegle. Flushing - der forårsager dit ansigt til at blive rødlig i farven - kan også forekomme. Afhængig af omfanget af jern toksicitet, kan visse personer bemærke, at deres hud ser bleg eller hvid. Disse symptomer kan forsvinde efter et par timer, men vil vende tilbage inden for en dag eller to. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, er det vigtigt for dig at søge lægehjælp så hurtigt som muligt.

 • Tags:

Posts Carousel