Symptomer på en Jod Allergi

 • In Default
 • August 31
 • 84 Views
 • 0 comments

 • Symptomer på en Jod Allergi  Anvendes topisk eller intravenøst, kan jod fremprovokere livstruende symptomer på allergi. Photo Credit assistance billede ved photlook fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Jod er et mineral anvendes topisk om antibakterielle formål eller intravenøst ​​som en bestanddel af radiologiske kontrastmidler. Jod er nødvendigt at støtte en sund skjoldbruskkirtel funktion. Nogle mennesker er dog meget følsomme over for dette mineral og udviser symptomer på en jod allergi, der vil videre med hver ekstra eksponering. Ifølge University of California, San Francisco, vil disse symptomer udstille inden for to timers eksponering.


  Hudproblemer

  Symptomer på en jod allergi almindeligvis er til stede på huden. Med eller uden en synlig udslæt, en kløende fornemmelse eller kløe, kan udvikle umiddelbart efter jod eksponering eller injektion. Rødt, hævet udslæt kan udvikle overalt på kroppen, og kan udvikle sig hurtigt til en generel reaktion af bistader, eller smertefulde røde rande normalt på torsoen.


  Ansigt og Læber

  Et tidligt ildevarslende tegn på jod allergi er prikken i læberne, eventuelt skrider til hele ansigtet, ifølge Cleveland Clinic. Angioødem henviser til en generaliseret hævelse under huden og er fremtrædende omkring øjnene, tunge og læber. På grund af risikoen for tracheal konstriktion, kan angioødem hurtigt føre til en livstruende situation.


  Respiratory

  Rhinitis, eller en løbende næse, kan signalere en truende allergisk reaktion. Indikerer en alvorlig allergi over for intravenøs eksponering af jod, kan rhinitis forud udviklingen af ​​en hvæsen, eller en hvinende lyd med hvert åndedrag. Denne hvæsen lyd skabes af spasmer i bronkioler eller vigtigste vejrtrækning rør, på grund af en massiv histaminfrigivelse fra allergi respons.


  Mave

  Opkastning og diarré kan ses med en jod allergi. Opkastning, diarré og mave kramper er mere almindeligt med indtaget jod som den, der findes i skaldyr. Diarré vil ikke være en umiddelbar bivirkning, snarere erfarne timer efter udsættelse for iod.


  Anafylaksi

  En livstruende situation, vil anafylaktiske reaktioner på jod præsentere med meget specifikke symptomer umiddelbart efter eksponering, eller tilbagevendende eksponering i nogen kendt for at have følsomhed over for jod. Symptomer på denne grad af allergisk reaktion kan omfatte hvæsen, åndenød, hævelse af ansigt og læber, faldende blodtryk og øget puls, ifølge MedlinePlus. Hvis ubehandlet, vil anafylaktiske reaktioner føre til døden.

 • Tags:

Posts Carousel