Swine Flu Vaccine Udbytter Clues til Universal influenza vaccine

  • In Default
  • March 23
  • 1 Views
  • 0 comments

Swine Flu Vaccine Udbytter Clues til Universal influenza vaccine


Credit: Vaccine foto via Shutterstock

Vaccinen mod svineinfluenza synes at tilbyde en bredere beskyttelse mod andre influenza virus, sammenlignet med den sæsonbestemte influenza vaccine, siger forskerne.

Denne vaccine, officielt kaldet 2009 H1N1-vaccine, blev administreret i 2009 for at beskytte mod en ny virusstamme, der forårsagede en pandemi det år.

I den nye undersøgelse, folk, der modtog denne vaccine udviklet antistoffer mod ikke kun H1N1, men også flere andre influenzastammer, siger forskerne. En sådan beskyttelse mod flere stammer er sjældent set i mennesker, der modtager den sæsonbestemt influenza vaccine eller er smittet med sæsonbestemt influenza, siger forskerne.

Resultaterne bringer forskerne tættere på at udvikle en universel influenzavaccine - en, der giver bred beskyttelse mod influenza virus og varer i årevis, sagde undersøgelse forsker Rafi Ahmed, leder af Emory University Vaccine Center. I øjeblikket skal en ny sæsonbestemt influenza vaccine udvikles og administreres hvert år, fordi beskyttelsen er begrænset til visse stammer, og aftager over tid.

Undersøgelsen vil blive offentliggjort i denne uge i tidsskriftet Proceedings of National Academy of Sciences.

Bred beskyttelse

Tidligere fundet Ahmed og hans kolleger, at mennesker, der blev syge med de 2009 H1N1 influenza-virus producerede antistoffer mod flere influenza virus, men det var ikke kendt, om vaccinen kunne gøre det så godt.

Den nye undersøgelse omfattede 24 raske voksne, der blev immuniseret med 2009 H1N1-vaccine. Syv dage efter de modtog influenza skud, analyserede forskerne deres blod.

Deltagerne havde stigninger i antistoffer mod flere influenzastammer, herunder H1N1, H5N1 og H3N2. Antistoffer er immunsystemet proteiner, der binder til skadelige patogener, såsom vira.

En universal vaccine til influenza?

Influenza virus består af en "hoved" område, der ændrer sig over tid og varierer mellem stammerne, og en "stilk" region, der forbliver nogenlunde konstant. Sædvanligvis antistoffer mod influenza binder til lederen af ​​viruset, og af denne grund, den beskyttelse, som sæsoninfluenzavacciner tilbyder er typisk ret specifik.

Men i den nye undersøgelse, deltagerne produceret nogle antistoffer, som kunne binde til stilken af ​​influenzavirus - det er disse antistoffer, der kunne være grundlag for en universel influenzavaccine, siger Ahmed.

Antistoffer produceres af celler kaldet B-celler. Forskerne spekulere, at, fordi H1N1 var sådan en "ny" stamme af influenza, tvang kroppen for at aktivere en sjælden form for B-celle, en, der kunne producere antistoffer, som binder til virus 'stilk.

"Næste skridt er nu at designe en vaccine til at målrette disse B-celler," Ahmed sagde.

"Undersøgelsen er opmuntrende, at vi ser antistoffer genereret mod de bevarede dele af virus," siger Dr. Bruce Lee, en lektor ved University of Pittsburgh Graduate School of Public Health. "Men det er bare et første skridt," Lee sagde, at bemærke, at der er behov for meget mere arbejde, før resultaterne kan oversættes til en universel influenzavaccine.

Og mens produktionen af ​​antistoffer mod en virus antyder, at mennesker vil blive beskyttet mod det, er det uklart, om de kunne undgå at fange sygdommen, sagde Lee.

Give det videre: Den svineinfluenza vaccine kan føre til en vaccine mod flere stammer af influenza.

Posts Carousel