Svær svineinfluenza kan føre til blodpropper i lunger: Undersøgelse

  • In Default
  • April 20
  • 8 Views
  • 0 comments

Svær svineinfluenza kan føre til blodpropper i lunger: Undersøgelse

Onsdag 14 oktober (healthday News) - Folk, der er alvorligt syge med H1N1 svineinfluenza risikerer blodpropper i lungerne, University of Michigan siger forskerne.

Og fordi standard brystet røntgenstråler ikke kan være i stand til at spotte de potentielt fatal tilstand, kan mere sofistikerede CT-scanninger være nødvendige for at identificere risikoen, siger forskerne.

Teknisk kaldes en lungeemboli, forekommer den tilstand, når en eller flere arterier i lungerne blive blokeret. Aggressive brug af blodfortyndende medicin kan reducere risikoen for død, siger forskerne.

"Den høje forekomst af lungeemboli er vigtig. Radiologer skal være opmærksom for at se nøje for risikoen for lungeemboli hos svært syge patienter, "undersøgelse ledende forfatter Dr. Prachi P. Agarwal, assisterende professor i radiologi på University of Michigan Medical School, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Med den kommende årlige influenza sæson i USA, kendskab til de radiologiske træk ved H1N1 er vigtig, samt virus potentielle komplikationer. Størstedelen af ​​patienter med H1N1, der undergår brystet røntgenstråler har normale røntgenbilleder. CT-scanninger viste sig værdifulde i at identificere de patienter, der har risiko for at udvikle mere alvorlige komplikationer som en mulig følge af H1N1-virus, "tilføjede han.

Michigan Undersøgelsen omfattede 66 patienter diagnosticeret med H1N1 svineinfluenza; 14 af dem var så syge, de måtte blive optaget på intensiv-afdeling.

Alle 66 patienter undergik brystet røntgenstråler til at lede efter problemer forårsaget af H1N1-virus. Lungeemboli blev opdaget af CT-scanning i fem af de 14 intensive pleje patienter enhed. Forskerne tilføjede, at indledende brystet røntgenstråler var normale i mere end halvdelen af ​​patienterne med H1N1 infektioner.

"Disse resultater tyder på, at billeddiagnostiske undersøgelser skulle gentages i alvorligt syge patienter til at overvåge sygdomsprogression," sagde undersøgelse medforfatter Dr. Ella Kazerooni, direktør for University of Michigan division af hjerte-radiologi. "Det er vigtigt at øge opmærksomheden ikke kun blandt de radiologer, men også blandt de henvisende klinikere."

Undersøgelsens resultater vil blive offentliggjort i nummer af American Journal of Roentgenology i december.

Også onsdag vaccinen maker Sanofi Pasteur sagde tests viser, at børn under 10 år kan have behov for to doser af H1N1 svineinfluenza vaccine til at være fuldt beskyttet, Associated Press rapporteret.

Amerikanske sundhedsmyndigheder embedsmænd sagde konstatering er ikke overraskende, fordi børn i denne aldersgruppe typisk har brug for to doser af regelmæssig sæsonbestemt influenza vaccine, fordi deres immunforsvar ikke er fuldt udviklet.

Sanofi er den eneste virksomhed med licens i USA til at gøre vaccine til børn helt ned til 6 måneder. Virksomheden testede to styrker af H1N1-vaccine, givet som to skud med 21 dages mellemrum. Vaccinen blev testet i 474 børn i alderen 6 måneder til 9 år gammel. Med et skud, kun halvdelen af børn på 6 måneder til 3 år gamle havde nok immunitet, som gjorde tre fjerdedele af børn 3 til 9 år, Sanofi sagde, AP rapporteret.

Kliniske forsøg med voksne har vist, at et skud er tilstrækkelig.

Tirsdag, en førende sygdomsfri overvågning ekspert fra Europa rapporterede, at svineinfluenza er at dræbe færre mennesker end sæsonbestemt influenza, men er årsag større alarm, fordi det er rettet mod et usædvanligt stort antal børn, som typisk er mindre modtagelige for influenza end ældre voksne.

Denis Coulombier, leder af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme beredskab og reaktion enhed, fortalte Agence France-Presse nyhedstjeneste, at H1N1 svineinfluenza har dræbt en meget lille del af dem, der er inficeret med virussen - omkring 0,2 til 0,3 dødsfald pr 1.000. Det skal sammenlignes med en dødelighed fra sæsoninfluenza på omkring én patient per 1.000, sagde han.

Også på tirsdag, en sundheds amerikansk embedsmand sagde, at mens de fleste mennesker indlagt med H1N1 svineinfluenza har kroniske medicinske tilstande, mange var raske, før de kom ned med sygdommen.

Mere end halvdelen af ​​indlagte voksne havde sygdomme som astma, kroniske lungesygdomme, hjertesygdomme eller immunsystemet sygdomme, Dr. Anne Schuchat, direktør for det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse National Center for immunisering og luftvejssygdomme, sagde under en pressekonference konference.

Men, tilføjede hun, "Denne virus kan være alvorlige, selv i mennesker uden underliggende betingelser."

Blandt voksne indlagt med H1N1 svineinfluenza, har 45 procent ikke har en allerede eksisterende medicinske problem og 6 procent var gravid, sagde Schuchat. Blandt indlagte børn, 5,8 procent havde segl anæmi eller en anden blodsygdom, sagde hun.

"De mest almindelige underliggende betingelser [for børn] var astma og kronisk lungesygdom, neuromuskulære sygdomme og seglcelle eller andre blodsygdomme," Schuchat sagde.

Resultaterne er baseret på data indsamlet på 1.400 indlagte voksne og mere end 500 indlagte børn, hvis medicinske centre deltager i CDC Emerging Infektioner Program Network, sagde hun.

Som i sidste fredag, havde 12.384 mennesker i USA været indlagt med influenza siden august, og 1.544 var døde, herunder 81 børn, ifølge CDC.

Antallet af børn dødsfald fra H1N1 svineinfluenza er højere end normalt ses med almindelig sæsoninfluenza. I løbet af de seneste tre år, dødsfald blandt børn fra den almindelige sæsoninfluenza varierede 46-88 årligt Schuchat sagde sidste fredag.

Omkring 30 procent af de børn, der døde havde kroniske medicinske tilstande, såsom astma, cerebral parese og muskelsvind. Blandt voksne, omkring 30 procent døde af alvorlig bakteriel lungebetændelse, sagde hun fredag.

Schuchat sagde tirsdag, at 9,8 mio doser af H1N1-vaccine er til rådighed. "Jeg er glad for at sige, at omkring halvdelen af ​​vaccinen, der er til rådighed for bestilling er nu den injicerbar form," sagde hun.

De første partier af vaccinen var i en næsespray kaldet FluMist. Fordi FluMist er en levende vaccine, er det kun anbefales til raske mennesker mellem 2 og 49 år, og ikke for gravide kvinder, sagde Schuchat.

Schuchat sagde tilgængeligheden af ​​H1N1-vaccine vil fortsætte med at vokse, og rigelige forsyninger bør være på hånden i slutningen af ​​oktober og begyndelsen af ​​november. CDC har sagt i nogen tid, at det forventer at have 40 millioner doser ved udgangen af ​​oktober og 190 millioner doser ved årets udgang.

"Graviditet og underliggende forhold er dem, vi fremhæve som anbefalet til at modtage H1N1-vaccine, når den bliver tilgængelig i fællesskaber," sagde hun.

Som for den almindelige sæsoninfluenza, Schuchat sagde 77 millioner doser af denne vaccine er blevet afsendt. Selv om nogle dele af landet oplever mangel på vaccinen er disse mangler forventes at være midlertidig, med store mængder af vaccinen at være til rådighed i slutningen af ​​oktober og november.

Da den sæsonbestemt influenza sæsonen ikke er startet endnu, der er masser af tid til at få en sæsonbestemt influenza skud, selv ind i december, siger Schuchat.

Flere oplysninger

For mere om H1N1 influenza, besøge amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Af Steven Reinberg
HealthDay Reporter

KILDER: University of Michigan Medical School, pressemeddelelse, 7 Oktober 2009, Agence France-Presse; 13 OKTOBER 2009, telekonference med Anne Schuchat, MD, direktør, National Center for immunisering og luftvejssygdomme, amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse

Sidst opdateret: 14 OKT 2009

Posts Carousel