Spørgeskema Kunne hjælpe med at forudsige Alzheimers: Undersøgelse

  • In Default
  • October 24
  • 7 Views
  • 0 comments

Spørgeskema Kunne hjælpe med at forudsige Alzheimers: Undersøgelse

Fredag ​​3 februar (healthday News) - En række specifikke "ja" eller "nej" spørgsmål kunne hjælpe lægerne skelne mellem folk, der har normale hukommelsestab, der kommer med alderen, og dem med en tilstand kendt som amnestisk mild kognitiv svækkelse, i henhold en ny undersøgelse.

Forskere fra Banner Sun Health Research Institute i Arizona udviklet et spørgeskema til patienternes pårørende eller plejepersonale at fuldføre. Kendt som AQ, spørgeskemaet består af 21 elementer scoret og vægtet efter hvor godt de forudsagde problemer med hukommelsen.

Den undersøgelse, offentliggjort 3 online Feb. i BMC Geriatri, fandt, at scorer højere end 15 forudsagte Alzheimers sygdom. Totaler mellem 5 og 14 angivne amnestisk mild kognitiv svækkelse (AMCI). Spørgeskema snesevis af 4 eller lavere angivet ingen problemer med hukommelsen.

Forskerne bemærkede, at seks af spørgsmålene er kendt for at være prædiktiv for Alzheimers sygdom og fik ekstra vægtning. Mindst fire spørgsmål er blevet stærkt knyttet til en diagnose af amnestisk mild kognitiv svækkelse.

"Folk med AMCI blev oftere rapporteret som gentage spørgsmål og udsagn, har problemer med at kende den dato eller tid, har problemer at styre deres finanser og en nedsat fornemmelse af retning," undersøgelsens leder, Michael Malek-Ahmadi, en psychometrist, forklarede i en tidsskrift pressemeddelelse. Psykometri er et område med beskæftiger sig med psykologiske målinger psykologi.

"Mens AQ ikke kan bruges som en endelig guide til diagnosticering [Alzheimers sygdom] eller AMCI, det er en hurtig og enkel at bruge indikator, der kan hjælpe læger afgøre, hvilke individer bør henvises til mere omfattende test," sagde han.

Undersøgelsens forfattere bemærkede, at deres resultater er særligt vigtige, fordi de med amnestisk mild kognitiv svækkelse er i større risiko for at udvikle Alzheimers sygdom. Disse patienter, tilføjede de, kunne drage fordel af tidlig diagnose og behandling.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine har mere om mild kognitiv svækkelse.

- Mary Elizabeth Dallas

KILDE: BioMed Central, pressemeddelelse, 2 Februar 2012

Sidst opdateret: 3 Februar 2012

Posts Carousel