Spørgeskema Kan hjælpe med at forudsige autisme på 1 år

  • In Default
  • January 22
  • 15 Views
  • 0 comments

Spørgeskema Kan hjælpe med at forudsige autisme på 1 år

Getty Images

Af Amanda Gardner

Torsdag, 28 April, 2011 (Health.com) - En hurtig og enkel spørgeskema givet til forældrene i løbet af en almindelig helbredsundersøgelse i en børnelæge kontor kan hjælpe med at opdage autisme hos børn helt ned til 1 år, viser en ny undersøgelse.

Den 24-post spørgeskema, som vurderer et barns evne til at kommunikere med øjenkontakt, lyde og fagter, kan styre spædbørn, der viser tidlige tegn på autisme spektrum forstyrrelser (ASDs) i passende behandling på tidligere aldre, siger forskerne.

Identifikation sprog og udviklingsmæssige forsinkelser hos spædbørn kan også hjælpe forskerne afdække de underliggende neurologiske processer autisme, der baner vej for mere effektive behandlinger, siger Karen Pierce, Ph.D., den ledende forfatter af undersøgelsen.

Relaterede links:

  • 12 Myter og fakta om Vaccines
  • 9 Tilsætningsstoffer, der kan påvirke ADHD
  • Hvordan min søns autisme ændret alt

"De fleste af de undersøgelser om autisme er på unge og voksne," siger Pierce, en assisterende professor i neurovidenskab ved University of California i San Diego (UCSD), i La Jolla. "Nogle [er] på børn, men meget få mennesker har evnen til at studere autisme hos spædbørn, fordi vi ikke kan diagnosticere det indtil 3 eller 4 år. Hvordan i alverden skal vi til at opdage årsagerne, hvis vi studerer hjerner, der har haft en levetid på at leve med autisme, og [har] en række kompenserende mekanismer? "

Gennemsnitsalderen for ASD diagnosen er omkring 5 år, selvom de fleste af disse børn viser tegn på udviklingsmæssige problemer før alderen 3, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Der er ingen biomarkører til at indikere, at et barn har autisme, så klinikere nødt til at stole på adfærdsmæssige spor, hvilket gør diagnosen vanskelig. Og selv når et barn er nøjagtigt diagnosticeres tidligt, han eller hun ofte ikke starter behandlingen, indtil nogen tid efter diagnosen.

Spørgeskemaet anvendt i undersøgelsen er en simpel tjekliste, som beder forældre til at sige, om deres barn viser visse typer kommunikation "ofte", "nogle gange" eller "ikke endnu." Det tager kun fem minutter at udfylde og kan scorede på stedet.

Tjeklisten er ikke nul i specifikt på autisme, men "vil fortælle dig noget er galt," siger Pierce. Det kunne være tidlige tegn på autisme eller en anden type sprog eller forsinket udvikling.

Næste side: Mere end 10.000 børn screenet

Sider: 1 2

Posts Carousel