Sorte kvinder større risiko for aggressive brysttumorer

  • In Default
  • April 11
  • 2 Views
  • 0 comments

Sorte kvinder større risiko for aggressive brysttumorer

Onsdag, 25 marts (healthday News) - Sorte kvinder er tre gange mere tilbøjelige end kvinder af andre racer for at udvikle kræft aggressiv brystkræft, en amerikansk undersøgelse finder.

USA har den højeste rate af kræft i verden. Sorte kvinder har samlet en lavere brystkræft end hvide kvinder, men når sorte kvinder får brystkræft, er det ofte mere avancerede, når det er diagnosticeret, er mere tilbøjelige til at vende tilbage efter behandling, og har en mindre gunstig resultat.

I denne undersøgelse, Boston University School of Medicine forskere analyserede data om 415 brystkræft tilfælde. De så på kliniske funktioner såsom patientens alder, vægt og race / etnisk og patologiske funktioner, herunder "triple negative" mønster - tumorer, der mangler ekspression af østrogenreceptoren, progesteronreceptoren og HER2 genet.

"Oddsene for at have en tredobbelt negativ tumor var tre gange højere for sorte kvinder end for ikke-sorte kvinder i undersøgelsen," leder forskningen Dr. Carol Rosenberg sagde i en pressemeddelelse. "Tidligere var det kendt, at præmenopausale sorte kvinder havde mere tredobbelt negative tumorer. Hvad vi fandt der var nye var, at disse tumorer var lige så almindelige i sorte kvinder diagnosticeret før eller efter 50 år, og i dem, der var eller ikke var fede. "

"Den højere forekomst af triple negative brysttumorer i sorte kvinder i alle alders- og vægtklasser sandsynligvis bidrager til sorte kvinders ugunstige brystkræft prognose," Rosenberg sagde.

Undersøgelsen blev offentliggjort for nylig i tidsskriftet Breast Cancer Research.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Cancer Institute har mere om risikoen for brystkræft.

- Robert PREIDT

KILDE: BioMed Central, pressemeddelelse, 24 marts 2009

Sidst opdateret: Marts 25, 2009

Posts Carousel