Som Heat Bygger, tage skridt til at beskytte dig selv

  • In Default
  • April 13
  • 0 Views
  • 0 comments

Som Heat Bygger, tage skridt til at beskytte dig selv

Onsdag juni 20 (healthday News) - Som den første store hedebølge i sommeren opsluger det kontinentale USA, er sundhedseksperter opfordrer folk til at tage særlige forholdsregler, når der beskæftiger sig med brændende temperaturer og undertrykkende luftfugtighed.

En af de mest vigtige ting at gøre, er at drikke masser af vand i løbet af dagen for at undgå dehydrering, sagde Dr. Robert Glatter, en nødsituation læge på Lenox Hill Hospital i New York City.

Sportsdrikke, der indeholder elektrolytter, såsom natrium og kalium med små mængder glucose kan bidrage til at bekæmpe dehydrering, Glatter bemærkede, men koffeinholdige drikkevarer og produkter med store mængder af sukker kan forværre dehydrering.

Fordi børn og ældre er særligt sårbare over for dehydrering, bør de kontrolleres på ofte og opfordres til at drikke masser af væske, tilføjede han.

Mange seniorer tage medicin, herunder diuretika og nogle blodtryk medicin, som hæmmer kroppens evne til at køle sig selv gennem sveden, og folk der er overvægtige kan også være tilbøjelige til at opvarme sygdom på grund af deres tendens til at fastholde mere kropsvarme, ifølge den amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Sammen med indtagelse masser af væske, så prøv ikke at bo uden længere end nødvendigt, tilføjede Glatter.

"Ophold indendørs, hvis det er muligt, helst i et airconditioneret rum," sagde han. "Hvis bare en fan er tilgængelig, kan dug med koldt vand med til at køle dig ved fordampning."

Hvis du behøver at bruge tid udendørs, slid løs, lys-farvet tøj og en bredskygget hat, for at beskytte dig selv fra solens stråler, Glatter noteret.

CDC anbefaler en "buddy system", når de arbejder i varmen, til at overvåge sundheden for dine kolleger og få dem gøre det samme for dig. Heat-induceret sygdom kan forårsage en person til at blive forvirret eller mister bevidstheden, og du skal ringe 911 med det samme, hvis du ser dette sker.

Selv korte perioder med sviende temperaturer kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer, så CDC anbefaler, at du lytter til lokale medier rapporter eller kontaktlinser lokale sundhedsmyndigheder afdelinger for sikkerhedsopdateringer. Overexerting dig selv på en varm dag, bruger for meget tid i solen eller opholder sig for længe i en overophedet sted kan alle forårsage varme-relaterede sygdomme.

Ifølge CDC, er der flere typer af varme sygdomme, som du har brug for at holde øje med, både i dig selv og blandt andet:

  • Hedeslag sker, når kroppen ikke kan regulere sin egen temperatur. Din evne til at svede stopper, og din krop er i stand til at køle ned. Din kropstemperatur kan stige til 106 grader Fahrenheit eller højere i løbet af 10 til 15 minutter. Hedeslag kan forårsage dødsfald eller varig invaliditet, hvis akut behandling ikke er givet. Nogle af de symptomer omfatter rød, varm, tør hud, en hurtig og kraftig puls, en dunkende hovedpine, svimmelhed, kvalme og forvirring. Når disse symptomer opstår, offeret skal køles hurtigt ved hjælp uanset metoder, du har, som omfatter at sætte personen i et køligt balje med vand eller et koldt brusebad, sprøjtning personen med en slange eller indpakning offeret på et køligt ark. Du må ikke give offer væsker til at drikke, og få medicinsk hjælp så hurtigt som muligt.
  • Hedeslag er en mildere form af varme sygdom, der kan udvikle sig efter flere dages udsættelse for høje temperaturer og uden væsker. De mest tilbøjelige til hedeslag er ældre mennesker, personer med forhøjet blodtryk og folk, der arbejder eller udøver i varme omgivelser. Symptomerne omfatter tunge sveden, bleghed, muskelkramper, træthed, svimmelhed, hovedpine, kvalme, opkastning eller besvimelse. Huden kan være cool og fugtig, og puls hurtig og svag, mens vejrtrækning kan være hurtig og overfladisk. Hjælpe offeret til at køle af, og søge læge, hvis symptomerne forværres eller varer længere end en time.
  • Heat kramper typisk ske efter du sveder meget under anstrengende aktivitet. Det lave saltindhold i musklerne kan være årsag til varme kramper. Heat kramper kan også være et symptom på hedeslag. Symptomerne omfatter muskelsmerter eller kramper, som regel i maven, arme eller ben. Du bør straks stoppe al aktivitet og sætte sig ned på et køligt sted. Drik klare væsker eller sportsdrikke, og ikke vender tilbage til anstrengende aktivitet i et par timer. Søge læge, hvis de kramper ikke stopper inden for en time.

Flere oplysninger

For mere om hedebølger, gå til det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

- Healthday personale

KILDER: Robert Glatter, MD, akut læge, Lenox Hill Hospital, New York; Amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse

Sidst opdateret: 21 Juni, 2012

Posts Carousel