Sleep Disorder Kunne Signal Neurologisk sygdom


Sleep Disorder Kunne Signal Neurologisk sygdom

Onsdag, 24 december (healthday News) - Mennesker med en lidelse, der forårsager dem til at sparke eller græde i løbet af den dybe søvn er mere tilbøjelige til at udvikle demens eller Parkinsons sygdom, en ny canadisk undersøgelse antyder.

"Det er dybest set en lidelse, hvor du handler dine drømme om natten," forklarede undersøgelse forfatter Dr. Ronald B. Postuma af McGill University i Montreal. "Når folk, der har RBD [REM Sleep Behavior Disorder] drøm, de er i en kamp, ​​hvilket er meget almindeligt, vil de gøre stansning bevægelser."

Forskerne fulgte 93 RBD patienter og undersøgte dem efter fem, 10 og 12 år for tegn på neurologiske lidelser, såsom demens eller Parkinsons sygdom. Efter 12 år, fandt forskerne de fleste mennesker med RBD udviklet enten demens eller Parkinsons, med 26 udvikle neurodegenerativ sygdom, 15 udvikle Parkinsons og 11 at udvikle demens.

"Disse lidelser ske for 1 til 2 procent af den almindelige befolkning i hele deres liv, så 50 procent ved 12 år, er meget, meget højere," Postuma sagde. Hans rapport blev offentliggjort i december 24 online udgave af Neurology.

Mens søvnforstyrrelser er almindelige, forskerne understregede, at de fleste er på grund af stress i det moderne liv og vil ikke nødvendigvis føre til neurologiske sygdomme.

"Halvdelen af ​​befolkningen har en søvn problem, men det meste af tiden, de er godartede," siger Michael Jakowec, en assisterende professor i neurologi på George og Mary Lou Boone Parkinsons sygdom og bevægelse Disorders Research Center ved University of Southern California Keck School of Medicine. "Vi lever i et samfund med angst, stress, late night tv og cappucinos."

"Det er vigtigt at påpege, at dette er en forholdsvis dramatisk lidelse, der kommer på i din 50'erne og 60'erne, så det er ikke noget, der sker én gang i et stykke tid hele dit liv," Postuma forklaret. "En lille smule søvn tale eller vågne op lidt forvirret, og derefter at falde tilbage i søvn igen er normale ting, der sker i befolkningen."

Forskerne håber, at identificere dem, der har risiko for disse sygdomme, vil hjælpe dem med at udvikle nye behandlinger til enten langsom eller måske endda standse deres progression.

"Det vigtigste er at se, om vi kan forudsige, hvilken af ​​disse mennesker med RBD vil få en sygdom, og hvilke der ikke," sagde Postuma. "Vi har ikke måder at forebygge disse sygdomme nu, men måske det er fordi på det tidspunkt en person har disse sygdomme, er det for sent at gribe ind."

"Desværre, vi lever i et samfund, der ikke gør meget i form af forebyggende medicin, men dette kan være en af ​​de ting, hvor vi kender der er masser af faktorer, der kan ændre sygdomsprogression, så lad os gribe nu," sagde Jakowec. "Lad os få dig ind i ting, som vi mener er beskyttende mod nogle af disse sygdomme, såsom ændringer i kost eller livsstil, som kan tilføje et par år for kvalitet liv til en patient."

"Alle der har stærke tegn på REM søvn adfærd uorden bør nok evalueres og sandsynligvis blive efterfulgt af en neurolog for at sikre, at alt er OK, og at samle tidlige tegn op," Postuma sagde.

Flere oplysninger

For mere om REM Sleep Behavior Disorder, gå til Washington University.

KILDER: Ronald B. Postuma, MD, Institut for Neuro- McGill University, Montreal, Quebec, Canada; Michael Jakowec, adjunkt, neurologi, George og Mary Lou Boone Parkinsons sygdom og bevægelse Disorders Research Center, University of Southern California Keck School of Medicine, Los Angeles; 24 December 2008, Neurology, online

Af Tate Gunnerson
HealthDay Reporter

Sidst opdateret: 24 December 2008

Posts Carousel