Skadelige virkninger af Benzen

 • In Default
 • October 27
 • 48 Views
 • 0 comments

 • Skadelige virkninger af Benzen  Benzen er til stede i råolie og benzin. Photo Credit kemikalieaffald billede af Antonio Oquias fra Fotolia.com
 • Efter al sandsynlighed vil du støde på den kemiske benzen i dag. Det er til stede i luften, stort set som et forurenende stof fra fremstilling og motorkøretøjer udstødning. Mange fremstillingsprocesser involverer benzen herunder fremstilling rengøringsmidler, medicin, syntetiske tekstiler og farvestoffer. Cigaretrøg indeholder også benzen. Ud over at forurene luften, kan benzen også forurene vandforsyningen og jorden. Benzen kommer ind i kroppen ved indånding af dampene, absorption gennem huden eller indtagelse. De sundhedsskadelige virkninger af benzen afhænger af ruten, varighed og dosis af din eksponering.


  Forgiftning

  Tilsigtet og utilsigtet indtagelse af benzen forårsager akut forgiftning. Benzen absorberes hurtigt i blodstrømmen og til hjernen med katastrofale virkninger. Stupor, delirium, og døsighed vige for anfald og koma. Fluid ophobes i lungerne kompromitterende åndedrættet; der er dårlig ilt absorption fra luften. Intensiv behandling er nødvendig for at forhindre dødsfald.


  Indånding Skader

  Benzen irriterer foringer af luftvejene. Udsættelse for lav koncentration benzen dampe kan forårsage betændelse i nasale luftveje og svælg. Højt niveau eksponering kan alvorligt skade lungerne forårsager væskeophobning og blødning, som ofte er dødelig. Utilsigtede og potentielt livstruende benzen inhalation skader kan forekomme hos mennesker, der praktiserer huffing - indånde dampe af kemiske produkter til at fremkalde en rekreativ højt.


  Hudlidelser

  Benzen er skadeligt for huden. Udsættelse for lave niveauer af benzen dampe kan forårsage dermatitis - en lokal hudreaktion præget af tør, kløende, rød hud. Stærkt koncentreret benzen dampe eller spild af flydende benzen på huden kan forårsage anden grads forbrændinger.


  Hovedpine og neurologiske problemer

  Hovedpine, søvnforstyrrelser, irritabilitet, forvirring, hukommelsestab og nerve skader i ekstremiteterne (arme og ben) kan forekomme med vedvarende udsættelse for benzen dampe. Kort tids udsættelse for stærkt koncentrerede benzen dampe kan forårsage nedsat bevidsthed, stupor, krampeanfald, koma og muligvis død.


  Pancytopeni

  Kronisk eksponering for benzen kan forårsage en alvorlig knoglemarv lidelse kaldet pancytopeni. En markant reduktion i antallet af røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader sker, fordi knoglemarven - stedet for alle blodlegemer og blodplader produktion - ikke kan producere tilstrækkelige mængder. Pancytopeni forårsager kronisk anæmi og øger risikoen for alvorlige infektioner. Den lave blodpladetal kan forårsage ukontrolleret blødning.


  Aplastisk anæmi

  Kronisk benzen eksponering kan forårsage aplastisk anæmi, som er en mere avanceret form for pancytopeni. Med denne lidelse, er knoglemarven så alvorligt beskadiget, at blodlegemer og blodplader produktion slip til niveauer for lave til at opretholde livet. Transfusioner er nødvendigt at erstatte blodlegemer ikke produceres af knoglemarven. Knoglemarvstransplantation er generelt den bedste mulighed for langsigtet overlevelse med aplastisk anæmi.


  Leukæmi

  Langvarig erhvervsmæssig eller anden udsættelse for benzen kan fremkalde leukæmi - kræft i de hvide blodlegemer. Den stærkeste association er med akut myeloid leukæmi, efterfulgt af kronisk lymfatisk leukæmi. Forordninger er nu på plads i USA til at kontrollere benzen eksponering på arbejdspladsen og forebygge erhvervsmæssigt inducerede leukæmier.

 • Tags:

Posts Carousel