Sikkerhed og effektivitet influenzavacciner


 • Sikkerhed og effektivitet influenzavacciner  Influenzavaccination anbefales til alle ældre end 6 måneder. Photo Credit Keith Brofsky / Photodisc / Getty Images
 • I løbet af de sidste hundrede år har fire separate influenzapandemier dræbte omkring 50 millioner mennesker verden over, og et tilsvarende antal er omkommet som følge af sæsoninfluenza. To virus, influenza A og influenza B, der er ansvarlige for næsten alle influenza hos mennesker. Influenza A står for alle globale pandemier og de fleste regionale epidemier, mens influenza B "co-cirkulerer" med influenza A og forårsager lejlighedsvise epidemier. Vaccination mod disse to vira er sikker og effektiv, og lindrer en høj grad af sundhed byrde i forbindelse med influenza.

  Typer af influenzavacciner

  Influenzavacciner blev indført i 1940'erne. I USA er den eneste form for influenza vaccine til rådighed frem til 2003 indeholdt inaktiveret eller dræbt, virus og blev administreret via injektion i en muskel. I 2003 den amerikanske Food and Drug Administration licenseret FluMist, en vaccine produceret med levende, svækkede virus og administreres som en næsespray. Alle influenzavacciner fremstillet med æg-baserede teknologier indtil januar 2013, hvor FDA godkendte Flublock, som er produceret uden æg eller hele vira. Fra begyndelsen af ​​2013-influenza sæson, vil alle disse vaccine typer tilgængelige.


  Sikkerhed for inaktiverede vacciner

  Influenzavacciner har optjent en fremragende sikkerhed rekord i løbet af deres syv årtiers brug. Under 1976 svineinfluenza epidemi, sundhedspleje eksperter knyttet den inaktiverede influenzavaccine til en øget forekomst af Guillain-Barré syndrom, en potentielt dødelig immun lidelse, der skader dit nervesystem. Imidlertid har ingen anden sæsoninfluenzavaccine været forbundet med Guillain-Barré syndrom, og antallet af mennesker, der udvikler Guillain-Barré er generelt den samme i begge vaccinerede og uvaccinerede populationer. De mest almindelige bivirkninger af inaktiverede influenzavacciner er ømhed og rødme på injektionsstedet. Nogle vaccinemodtagere klager over body ømhed, feber og kulderystelser. Da inaktiverede vacciner ikke indeholder levende virus, kan de ikke give dig influenza.


  Sikkerhedsforanstaltninger for Live, Svækket virale vacciner

  De mest almindelige bivirkninger af FluMist, som indeholder levende, svækkede influenza virus, er hovedpine, tilstoppet næse, feber og muskelsmerter. FluMist kan forårsage hvæsen i meget små børn, så det er ikke godkendt til brug i nogen yngre end 2 år eller børn op til 4, der har en historie af hvæsen. Derudover alle, der har en medicinsk tilstand, der gør dem modtagelige for influenza-relaterede komplikationer - diabetikere, gravide kvinder, ældre personer eller personer med svækket immunforsvar - bør ikke modtage FluMist. Inaktiverede vacciner anbefales til disse patienter.


  Effektivitet

  Influenzavirus løbende ændre deres genetiske struktur til at undvige immunsystemet af de dyr, de inficerer. Hvert år skal forskerne udvikle nye vacciner til at matche de vira, der forventes at forekomme under den kommende influenzasæson. Ifølge en 2009 undersøgelse i "Current Topics in Mikrobiologi og Immunologi," en influenzavaccine er 70 til 90 procent effektive til at forebygge influenza, hvis vaccinen er et godt match til cirkulerende stammer. I år, hvor kampen er ikke godt, kan du være mere tilbøjelige til at fange influenza, men din sygdom vil sandsynligvis være mildere, hvis du bliver vaccineret. Influenzavacciner kan være mindre effektiv hos ældre personer på grund af respons deres generelt svagere immunforsvar. Vaccinere folk, der forbinder med ældre borgere vil bidrage til at mindske sandsynligheden for influenza i denne sårbare population.


  Anbefalinger

  Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler årlig influenzavaccination til alle personer i alderen 6 måneder og ældre. Børn op til otte år har brug for to vaccinationer, afstand mindst 6 måneders mellemrum, hvis de ikke tidligere er blevet vaccineret mod influenza. Ellers er den type influenza vaccine, du modtager bestemmes af din alder, underliggende medicinske tilstande, tidligere historie af reaktioner på influenza vacciner og personlige præferencer. Spørg din læge, som influenzavaccine er bedst for dig.

 • Tags:

Posts Carousel