Second amerikanske Ebola patienten ankommer i USA for behandling


Second amerikanske Ebola patienten ankommer i USA for behandling


Foto: Getty Images

Af Dennis Thompson og EJ Mundell
HealthDay Journalister

Tirsdag, august 5, 2014 (healthday News) - Den anden af ​​to amerikanere ramt med ebola i den vestafrikanske nation i Liberia ankom i USA tirsdag til behandling, ifølge medierne.

Båret i et plan, der er specielt udstyret med en isolation enhed, Nancy Writebol, 59, ankom lige udenfor Atlanta tirsdag morgen, NBC News rapporterede. Hun blev taget til Emory University Hospital, hvor hun blev kørt ind på en båre. En anden amerikansk patient med ebola, Dr. Kent Brantly, 33, allerede modtager pleje på anlægget.

Brantly blev leveret lørdag morgen til Emory i samme plan, og viser tegn på bedring, siger eksperter.

Medier rapporter, der offentliggøres mandag sagde, at både Brantly og Writebol modtog en eksperimentel medicin, mens i Liberia, der synes at have hjulpet dem inddrive fra ebola, som har en høj dødelighed.

Brantly "synes at blive forbedret fra de rapporter, vi fik tidligere," Dr. Tom Frieden, direktør for det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse, sagde søndag på NBC er "Meet the Press".

En unavngiven kilde fortæller CNN, at det amerikanske National Institutes of Health kontaktede samaritaner pung, den hjælpeorganisation Brantly arbejder for, og tilbød tre hætteglas med en eksperimentel behandling kaldet ZMapp til brug i både patienter.

Ifølge CNN kilden, ZMapp er et lægemiddel, der udvikles af San Diego-baserede biotekselskab Mapp Biofarmaceutiske. Selv om medicin har vist lovende i forsøg med aber, har det aldrig blevet testet på mennesker. I de primat studier fire aber inficeret med Ebola overlevede efter at få Zmapp inden for 24 timer efter infektion, og to af fire andre aber overlevede efter at få serum inden for 48 timer efter infektion.

CNN sagde, at Brantly vågnede 22 Jul følelse febrilsk og straks sætte sig i isolation. Writebol kom ned med lignende symptomer tre dage senere, og blodprøver har bekræftet, at både amerikanerne havde indgået Ebola.

ZMapp skal holdes frossen. Ved sin ankomst til den liberiske hospital, hvor Brantly og Writebol blev behandlet, blev serum lov til at tø naturligvis en proces tager 8 til 10 timer, siger CNN.

Ifølge en CNN kilde, Brantly bad om, at Writebol gives første dosis ZMapp fordi han var yngre end Writebol og mere tilbøjelige til at overleve. Hun aftalt, men når Brantly tilstand forværredes - han havde åndedrætsbesvær og troede han var ved at dø - det besluttet at give ham den første, optøet dosis.

Behandlingen synes at have fungeret. Blot en time efter modtagelse af intravenøs levering af ZMapp, Brantly gjort en dramatisk opsving, CNN rapporterede. Han begyndte at trække vejret på egen hånd, og et udslæt, der engang havde dækket sin kuffert falmede væk. Ved den næste morgen, kunne Brantly tage et brusebad på eget før hans evakuering til USA.

Writebol modtog også ZMapp. Hendes reaktion efter den første dosis var ikke så dramatisk som den, der ses i Brantly, men en anden dosis blev givet søndag og Writebol har ydet et væsentligt opsving, siger CNN.

Hvordan kom de to amerikanske patienter får adgang til et lægemiddel, hvis sikkerhed og effektivitet var endnu ikke blevet testet i mennesker? Eksperter bemærkes, at den amerikanske Food and Drug Administration vil give en sådan adgang i nødsituationer er baseret på "compassionate use", selvom den hastighed, hvormed behandlingen gjort det til de to patienter er bemærkelsesværdigt.

Efter at være fløjet fra Liberia på specielt udstyret fly, Brantly kravlede ud af en ambulance på lørdag ved hjælp af en anden person, og derefter gik den korte afstand til indgangen af ​​Emory University Hospital. Både Brantly og den person, der hjalp ham var iført særlige biologisk indeslutning jakkesæt og lignende beskyttelsesudstyr, NBC News rapporterede.

Eksperter sagde, at Brantly kunne gå på eget var et opmuntrende tegn.

Både Brantly og Writebol havde arbejdet på klinikker i Liberia, hjælper ofre for en ebola udbrud, som WHO siger allerede dræbt mindst 887 mennesker. Brantly er med den hjælpeorganisation Samaritan pung.

Enheden på Emory hvor Brantly og Writebol vil blive passet er designet til netop disse typer af sager. I en erklæring, Emory sagde, at enhed "har unikke udstyr og infrastruktur, der giver et ekstraordinært højt niveau af klinisk isolation." Personale, der arbejder i enheden er specielt uddannet og praktiseres i behandling "af denne type patient," sagde hospitalet.

Der er ingen kur eller vaccine mod Ebola, der forvolder livstruende ravage på kroppen ved at angribe flere organsystemer på samme tid.

I mellemtiden, Fox News rapporterede mandag, at en patient bliver testet for Ebola virus på Mount Sinai Hospital i New York City. Patienten havde for nylig vendt tilbage fra et vestafrikanske land ramt af ebola udbrud, hospitalet sagde mandag eftermiddag.

Efter ankomsten i skadestuen mandag morgen med en høj feber og gastrointestinale symptomer, er manden blevet karantæne, mens medicinske tests er færdig, Fox News rapporterede.

"Alle nødvendige skridt tages for at sikre sikkerheden for alle patienter, besøgende og personale," hospitalet sagde i en erklæring, Fox News rapporterede.

Embedsmænd fra det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse fortalte Fox News har der været "en halv snes eller så" lignende patienter i USA, der er blevet testet for eventuel Ebola-infektion, og at alle prøver har vist sig at være negativ.

Flere oplysninger

For mere om Ebola-virus, kan du besøge
Amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Posts Carousel