Se One, Want One: The Roots af 'Baby Fever'


Se One, Want One: The Roots af 'Baby Fever'


Credit: Andrew Bandarenko, Shutterstock

Hvis synet af et rack af baby sko i butikken får dig længsel efter et spædbarn af dine egne, resten let: Du har sikkert barnet feber og psykologer har netop bekræftet, at du ikke er alene.

Længe udødeliggjort i tv og film, "baby feber" er faktisk virkelig, en ny undersøgelse bekræfter. Denne visceral, følelsesmæssige ønske om et barn er mere almindelig hos unge kvinder end mænd, forskning fundet, selv som de bliver ældre, mænd er i stigende grad i risiko for det, er også kendt i pop kultur som "baby begær."

"Hvor ofte kvinder har lyst til at få et barn går ned med alderen, og ned, som de rent faktisk har børn," undersøgelse forsker Gary Brase, en psykolog ved Kansas State University, fortalte LiveScience. "For mænd, det har en tendens til at gå op. ... Det er ligesom mænd og kvinder konvergerer over tid." [Læs: Top 12 doting Dads i History]

Beslutningen Baby

Brase forsker dom og beslutningstagning, og blev inspireret til at vende sin opmærksomhed mod reproduktive beslutninger efter at han og hans kone oplevede deres egne anfald af barnet feber. Brase var overrasket over at finde, at ingen nogensinde havde forsket fænomenet givet hvor stor et liv beslutning det er at have en baby.

»Hvis du taler med en biolog, siger de," Du ønsker at få børn, fordi videregive dine gener er grunden til, at du er her, "men hvis du taler med en økonom, ville de knuse tallene og sige, ' Dette er en forfærdelig investering idé, «Brase sagde. "Hvis du prøver at gøre en rationel cost-benefit-analyse, er at have et barn ikke mening. Men hvis man ser på det biologisk, det er det eneste, der giver mening. Og så er der faktisk folk, der en eller anden måde finde ud af det mellem dem, to. " [Læs: Amerikas mest forhadte Baby Names]

At afdække den rolle, følelser og begær spille i denne beslutning, Brase og hans kolleger gennemført tre undersøgelser. Den første, med 80 studerende, brugte spørgeskemaer til at fastslå, at mennesker gør i virkeligheden, erfaring barn feber. De studerende også besvarede spørgsmål om faktorer, der gjorde dem mere eller mindre tilbøjelige til at have en baby ("mangel på penge," for eksempel en tendens til at afbøde barnet feber).

For at skelne "baby feber" fra en mere klarsynede ønske om at have børn, forskerne spurgt frivillige, hvis de nogensinde føler "en kropslig ønske om fornemmelsen, synet og lugten af ​​et spædbarn ved siden af ​​dig." Kvinders gennemsnitlige bedømmelse af, hvor ofte de oplever barnet feber var 4.22 på en skala fra 1 til 9, sammenholdt med 2,69 for mænd.

En opfølgende undersøgelse af 252 flere elever bekræftede, at kvinder oftere ønskede en baby end mænd. Forskerne havde mistanke om, at socialisering kan spille en rolle, teoretisering, at kvinder, som i højere grad troede på traditionelle kønsroller også måtte ønske en af ​​disse roller - moderskab - for sig selv. Det viste sig ikke at være tilfældet, fundet Brase.

"Kønsrolle normer ikke gjorde meget så langt som at forklare folks ønske om at få et barn," Brase sagde.

Vejning af fordele og ulemper

Ved hjælp af data fra de to første undersøgelser at bygge spørgeskemaer, forskerne derefter rekrutteres frivillige via internettet, indsamling en ældre og mere forskelligartet gruppe end de tidligere studerende befolkninger. Igen viste resultaterne, at kvinder har en tendens til at opleve barnet feber mere end mænd, mens mænd rapporterer hyppigere lyst til sex ", som er interessant," Brase sagde, "fordi de er relaterede aktiviteter."

Men sammenligner frivillige i forskellige aldre, fandt forskerne, at kvinders barn feber normalt falder med alderen og moderskab, mens mænds barn feber stiger som tiden går. Heldigvis for menneskehedens fortsatte eksistens, de to køn konvergerer kort i deres niveau af baby feber i 30'erne. Ved 40'erne, mænd rapporterer hyppigere barn feber end kvinder på samme alder.

Brase er endnu ikke sikker på, hvorfor denne kontakt finder sted. Han fandt, overraskende, at behagelige oplevelser, der er forbundet med babyer, såsom at se en lykkelig spædbarn eller nuttede babytøj, øget barn feber, mens erfaringer med beskidte bleer og andre ubehagelige dag-til-dag realiteter smed koldt vand på ønsket om at få et barn. Folk også overveje kompromiser, såsom tab af penge eller fastkørte faglige mål, sagde Brase. Og verden er ikke opdelt i baby-elskere og baby-hadere, viste resultaterne. Mange mennesker har stærke positive og stærke negative associationer med babyer på samme tid.

"Folk ser en sød baby, og så siger de, 'Åh, jeg vil have en baby," men så de er også tænker hele tiden og penge og tabt søvn og så videre, "sagde han. "De kan arbejde mod hinanden og alligevel være i den samme person."

Du kan følge LiveScience ledende forfatter Stephanie Pappas på Twittersipappas. Følg LiveScience for det nyeste inden for videnskab nyheder og opdagelser på kvidrelivescience og på Facebook.

Posts Carousel