Scanninger Vis Overraskende Forskelle i Brain-Skade Patienter


Scanninger Vis Overraskende Forskelle i Brain-Skade Patienter
Credit: Dreamstime
Credit: Dreamstime

Scanning af mental aktivitet af mennesker med hjerneskader viser forskere, at ikke alle patienter med den samme betingelse bør behandles på samme måde. Nogle patienter kan have højere kognitive funktion end deres svar på læger angiver, og nogle kan have lavere, ifølge en ny undersøgelse.

"Vi er nødt til at opgive tanken om, at vi kan stole på en sengelekture eksamen i vores vurdering af nogle alvorlige hjerneskader," forsker Nicholas Schiff, af Weill Cornell Medical College, sagde i en erklæring. [Hvordan virker hjernen arbejde?]

Schiff og andre forskere brugte funktionel magnetisk resonans (fMRI) scanninger for at teste et spektrum af hjerneskadede patienter - herunder dem, hvis bedside tests viste dem at være i en minimalt bevidst tilstand; dem, der viste en begrænset evne til at kommunikere med stemmen og gestus; og dem der lider af "låst ind" -syndrom, ude af stand til at bevæge sig trods normal kognitiv funktion. (I modsætning til lammelse, disse patienter kan ikke engang flytte deres øjne eller hoved som følge af skade på hjernen, ikke rygmarven.)

Forskerne gav deltagerne en bestemt par kommandoer - "Forestil dig svømning ... Nu stoppe." - Mens deres hjerner blev scannet. For dem, hvis hjerne scanninger viste vis aktivitet, hvilket tyder på at de havde været i stand til at følge de kommandoer, fortsatte forskerne til at scanne deres hjerneaktivitet, som de fulgte op med ja / nej eller multiple choice-spørgsmål.

Overraskende nogle af patienterne i stand til at kommunikere verbalt eller gennem gestus havde problemer efter det visuelle billedsprog kommandoen "Imagine svømning." Andre, som havde ingen evne til at kommunikere gjorde godt på billedmateriale test, hvilket tyder på de har mere kognitiv funktion end tidligere antaget.

"Dette er en reality check, i det væsentlige, fordi der er en bred vifte af kognitive evner hos disse patienter, og konsekvenserne for de ekstreme ender af spektret er vigtige," Schiff sagde. "Ikke alle minimalt bevidste patienter er de samme, og ikke alle patienter med locked-in-syndrom er de samme."

Schiff opfordrede folk til ikke at læse for meget i disse indledende undersøgelser af disse patienters evne til at kommunikere.

"Selvom alle ønsker at bruge et værktøj som dette, fMRI er endnu ikke i stand til at gøre klare målinger af kognitiv præstation," sagde han i en erklæring. "Der vil være en række mulige reaktioner afspejler forskellige evner hos disse patienter, som vi har til yderligere at udforske og forstå."

Større, multicenter forsøg med billedsprog test er planlagt til at bedre at forstå de mentale evner i disse hjerneskadede patienter.

Undersøgelsen blev offentliggjort i februar 25 udgave af tidsskriftet Brain.

Du kan følge LiveScience personale, forfatter Jennifer Welsh på Twitter @ microbelover.

Posts Carousel