Sandra Lee afslører hun har brystkræft, vil gennemgå Double mastektomi Denne uge

  • In Default
  • April 15
  • 1 Views
  • 0 comments

Sandra Lee afslører hun har brystkræft, vil gennemgå Double mastektomi Denne uge


Foto: Getty Images

Sandra Lee vil undergå en dobbelt mastektomi denne uge efter at være blevet diagnosticeret med brystkræft, annoncerede hun på Good Morning America tirsdag. Den 48-årige Food Network kok og forfatter sagde, at hun var "chokeret" over nyheden efter at få, hvad hun troede ville være en rutinemæssig mammografi.

"Jeg vidste ikke engang græde, jeg var bedøvet ... det er bare, hvor hurtigt livet vender. Det viser på en tallerken, "sagde hun til GMA anker Robin Roberts, der er en brystkræft overlevende selv.

Lee sagde, at hun blev diagnosticeret med duktalt carcinoma in situ (DCIS), som er en non-invasiv kræft, der stammer i mælkekanalerne og har ikke spredt i det omgivende brystvæv (selvom det kan blive invasive, hvis venstre ubehandlet).

RELATEREDE: 12 ting, der sandsynligvis ikke øger Breast Cancer Risk

Heldigvis lægerne fangede kræft tidligt efter mammografi i marts. "Da lumpektomi blev gjort, havde de ikke rene marginer. Og så gik jeg tilbage til min radiolog, "fortalte hun GMA. Baseret på hendes diagnose, de anbefalede et kursus i daglig stråling i seks til otte uger, eller Lee kunne få en mastektomi.

Hun gik også gennem afprøvning for mutationer i BRCA1 og BRCA2 gener, som indikerer en højere risiko for bryst- og ovariecancer, men heldigvis testene var negative.

Nu Lee forbereder sig på hendes mastektomi, og hendes partner på 10 år, vil New York guvernør Andrew Cuomo være ved hendes side under operationen. "Det handler om hendes følelse sikker og elsket," Gov Cuomo fortalte People.

RELATEREDE: 5 måder at klippe dit Breast Cancer Risk

Allerede, er Lee presser andre til at blive testet tidligt og ofte. Hun havde to år til at gå indtil 50, den alder, hvor den amerikanske Forebyggende Services Task Force anbefaler starter rutinemæssige screeninger for brystkræft, men der er masser af polemik omkring denne rådgivning.

Forskning om, hvor ofte kvinder bør få mammografi blandes på dette tidspunkt, men den bekymring er, at tidlige og hyppige mammografi kan resultere i falsk positive og unødvendig stress, eller endda overdiagnostik som fører til unødvendige operationer og kemoterapi.

Siden USPSTF anbefaling i 2009, men nogle læger og organisationer som American Cancer Society har foreslået starter ved 40 år med årlige (eller endda bi-årlige) mammografi.

Lee er stejlt på, at tidlig screening er vejen at gå, hvilket bidrager til GMA: ". Hvis jeg ville have ventet, jeg sandsynligvis ville ikke engang sidde her"

RELATEREDE: 25 Breast Cancer myter Busted

Posts Carousel