Saltfattig kost kan hæve risikoen for hjertesygdom

  • In Default
  • March 28
  • 18 Views
  • 0 comments

Saltfattig kost kan hæve risikoen for hjertesygdom


Credit: Dreamstime

Skære ned på salt er måske ikke så gavnligt for dit hjerte som engang troede, viser en ny undersøgelse.

Mens en kost lavt salt reducerer blodtrykket, det øger niveauet af kolesterol, fedt og hormoner i blodet, som er kendt for at øge risikoen for hjertesygdomme, undersøgelsen fundet.

Samlet set kan de gode og dårlige konsekvenser af en saltfattig diæt udligner hinanden, så kosten har relativt lille effekt på udviklingen af ​​sygdommen, sagde undersøgelse forsker Dr. Niels Graudal, Københavns Universitetshospital i Danmark.

Undersøgelsen bidrager til en voksende mængde forskning spørgsmålstegn de langsigtede fordele ved en saltfattig diæt. I juli, en gennemgang af syv tidligere undersøgelser offentliggjort i tidsskriftet Cochrane Library fandt, at en moderat reduktion i saltindtaget ikke reducere en persons risiko for at dø eller har hjertesygdomme.

Faktisk Graudal sagde anbefalingen om, at folk skære ned på salt kan være kommet for tidligt.

"Efter min mening er disse anbefalinger bør aldrig har været der, fordi der ikke er nok videnskab at gøre [dem]," Graudal sagde.

Andre eksperter siger, at mens resultaterne afgjort garanterer yderligere forskning, er det for tidligt at vælte anbefalingerne til at holde salt niveauer lave lige nu, siger Dr. Jochen Reiser, professor ved University of Miami Miller School of Medicine, som ikke var involveret i undersøgelsen.

"Vi er nødt til at kigge lidt nærmere," for at se, om en reduktion af salt virkelig generere en netto sundhed fordel, sagde Reiser. Kost er kompleks, og virkningerne af at spise mindre salt "kan ikke forsimplede,« Reiser sagde.

Salt og hjerte sundhed

Graudal og kolleger undersøgt data fra 167 undersøgelser, hvor deltagerne blev randomiseret til enten en lav-salt eller højt salt kost. I gennemsnit blev deltagerne fulgt i mindst fire uger.

Forskerne så en lille effekt af en saltfattig diæt på blodtrykket. Effekten var mest markant for folk med forhøjet blodtryk, eller hypertension -a saltfattig diæt reduceret deres blodtryk med 3,5 procent.

Men en saltfattig diæt førte til en 2,5 procent stigning i kolesterolniveauer, og en 7 procent stigning i triglycerider. Endvidere er det førte også til stigninger i hormoner, der regulerer kroppens salt niveauer, hvilket vil medføre, at kroppen til at bevare salt, snarere end at udskille det i urinen, sagde Graudal.

Hvad er en "saltfattig 'diæt?

I gennemsnit amerikanere forbruge 3,5-5 gram natrium per dag. American Heart Association mener en saltfattig kost som en begrænset til 1,5 gram om dagen.

Resultaterne tyder på, vi har brug for at vende den idé, at en lav-salt kost er gavnlig, siger Reiser.

Men den nye undersøgelse har begrænsninger. Forskerne defineret en "lav-salt" kost som en, der indeholdt 2,3 gram salt eller mindre pr dag. I nogle henseender, er det stadig en stor mængde salt til at have i kosten, siger Reiser. The American Heart Association anbefaler folk forbruge ikke mere end 1,5 gram salt om dagen. (Den gennemsnitlige amerikanske forbruger omkring 3,5-5 gram om dagen, siger han.)

Fremtidig forskning bør undersøge, om en meget lav salt kost kunne bringe flere fordele for sundhed, sagde Reiser. Derudover bør undersøgelser undersøge effekten af ​​kosten i en periode længere end 4 uger, siger han.

Den nye undersøgelse blev offentliggjort i dag (9 november) i American Journal of Hypertension.

Give det videre: En kost lavt i salt, kan ikke give en nettofordel i form af sundhed.

Denne historie blev leveret af MyHealthNewsDaily, en søster websted til LiveScience. Følg MyHealthNewsDaily personale, forfatter Rachael Rettner på TwitterRachaelRettner. Find os på Facebook.

Posts Carousel