Sally Ride s Død: Hvorfor er kræft i bugspytkirtlen Så dødbringende?

  • In Default
  • January 7
  • 85 Views
  • 0 comments

Sally Ride s Død: Hvorfor er kræft i bugspytkirtlen Så dødbringende?


Credit: Pancrease via Shutterstock

Astronaut Sally Ride, den første amerikanske kvinde i rummet, døde i dag fra bugspytkirtelkræft i en alder af 61, i henhold til nyhedsindslag.

Som en gruppe, pancreascancer kommer med en meget lav overlevelsesrate - 75 procent af patienterne dør mindre end et år efter diagnosen, og 94 procent dør inden for fem år, i henhold til kræft i bugspytkirtlen Action Network (PCAN), en organisation i Manhattan Beach , Calif., at champions forskning og patient og familie støtte.

Hvad er det ved kræft i bugspytkirtlen, der gør det så dødbringende?

En af grundene er, at kræft er normalt ikke fundet indtil dets sene stadier, Michelle Duff, direktør for forskning og videnskabelige anliggender på PCAN, fortalte MyHealthNewsDaily i et interview sidste år. "Ved den tid, de fleste patienter er diagnosticeret, er sygdommen allerede spredt," Duff sagde.

Kræften ofte undslipper tidlig påvisning, fordi patienterne vise nogle advarselstegn, at noget er galt. Når patienterne oplever symptomer, er de ofte vage ømhed og smerter, såsom fordøjelsesbesvær eller rygsmerter, der kan henføres til andre lidelser. Og i modsætning til brystkræft eller prostatakræft, er der ingen screening-værktøjer til rådighed for kræft i bugspytkirtlen, sagde hun.

Kun 8 procent af tilfældene er diagnosticeret, før kræften har spredt sig ud over bugspytkirtlen, ifølge National Cancer Institute.

Oven i at være svært at opdage, kræft i bugspytkirtlen er meget modstandsdygtig over for kemoterapi behandlinger, siger Duff. Og der er kun tre kemoterapi narkotika, der er godkendt af Food and Drug Administration til at behandle det.

Den bedste behandling mulighed er operation for at fjerne tumoren, Duff sagt, men kun 15 procent af patienterne har deres pancreascancer detekteret i tide til kirurgi. I de andre tilfælde har kræften allerede spredt ud over bugspytkirtlen til andre organer.

Af denne grund, den PCAN anbefaler, at patienter med kræft i bugspytkirtlen overveje at deltage i kliniske forsøg afprøver nye behandlinger.

Give det videre: Som en gruppe, pancreascancer har en dårlig prognose, fordi de ofte ikke opdaget, før de sene stadier af sygdommen og normalt resistente over for kemoterapi.

Posts Carousel