Rundt om Globe, mors Health Nøglen til nyfødte Størrelse


Rundt om Globe, mors Health Nøglen til nyfødte Størrelse

Mandag, juli 7, 2014 (healthday News) - velnæret, sunde og veluddannede mødre, der modtager prænatal pleje har babyer af samme størrelse - uanset forskelle i deres race, etnisk oprindelse eller hvor de bor, finder en ny undersøgelse.

Omvendt, dårlig ernæring og sundhed synes at være de største syndere bag store forskelle i væksten af ​​babyer under graviditet og den gennemsnitlige størrelse af nyfødte i hele verden, viser ny forskning, holdet af forskere rapporterer.

"I øjeblikket er vi ikke alle er lige ved fødslen. Men vi kan være, "undersøgelse forfatter Dr. Jose Villar, for Nuffield Institut for Obstetrik & Gynækologi, University of Oxford, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Vi kan skabe en lignende start for alle ved at sikre mødre er godt uddannede og næret ved behandling af infektion og tilstrækkelig svangreomsorg. Må ikke fortælle os intet kan gøres. Sig ikke, at kvinder i visse dele af verden har små børn, fordi de er forudbestemt til at gøre det. Det er simpelthen ikke sandt, "sagde Villar.

Undersøgelsen blev offentliggjort online juli 6 i The Lancet, Diabetes & endokrinologi. Mens undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem faktorer som moderens uddannelse, sundhed og ernæring og nyfødte størrelse, det var ikke designet til at bevise, at disse faktorer forårsagede ændringer i spædbørn størrelser.

I øjeblikket er der betydelige forskelle i størrelsen af ​​babyer ved fødslen rundt om i verden, forklarede forskerne. Babyer, der er små for deres gestationsalder eller underernæret ved fødslen er ofte påvirket af kort- og langsigtede sundhedsmæssige konsekvenser.

Undersøgelsen, finansieret af Bill og Melinda Gates Foundation, undersøgt næsten 60.000 graviditeter i otte lande rundt om i verden, herunder Brasilien, Kina, Indien, Italien, Kenya, Oman, Storbritannien og USA.

De kvinder, der deltager i undersøgelsen havde ultralyd begynder tidligt i graviditeten, indtil de leveres til at måle væksten i deres babyer. Det samme udstyr og fremgangsmåder blev anvendt i alle otte lande. Når babyer født, blev deres længde og hoved omkreds også målt.

Mødre med lignende niveauer af uddannelse, sundhed, ernæring og pleje under graviditeten havde babyer med meget ens knoglevækst i livmoderen og lignende længde og hoved omkreds ved fødslen, undersøgelsen afsløret.

Forskerne formodede, at en forbedring af uddannelse, sundhed og ernæring af kvinder rundt om i verden vil også forbedre sundheden for deres babyer.

"Det faktum, at når mødre er ved godt helbred, babyer vokser i livmoderen på meget samme måde verden over er et uhyre positivt budskab om håb for alle kvinder og deres familier," siger Dr. Zulfiqar Bhutta, fra The Aga Khan University, Karachi, Pakistan og Hospital for Sick Children, Toronto, Canada, sagde i universitetets pressemeddelelse.

"Men der er en udfordring også. Der er konsekvenser i form af den måde, vi tænker over den offentlige sundhed: Det handler om liv og sundhed chancer for fremtidens borgere overalt på kloden, «Bhutta sagde. "Alle dem, der er ansvarlige for sundhedsvæsenet bliver nødt til at tænke på at give den bedst mulige mødres og børns sundhed."

Flere oplysninger

Det amerikanske National Library of Medicine giver mere information om graviditet og ernæring.

Posts Carousel