Rolle Hormoner i Diabetes


 • Rolle Hormoner i Diabetes  Hormonelle ubalancer kan forårsage diabetes. Photo Credit særlige sprøjte til insulin injektioner billede af Maria Brzostowska fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Hormoner er kemikalier, der regulerer mange aktiviteter i kroppen. De produceres af hormonsecernerende organer og transporteres gennem blodbanen. Hormoner påvirker processer som blodtryk, vækst, udvikling, immunreaktioner og glucoseproduktion. Diabetes er en kronisk sygdom, der forstyrrer kroppens evne til at bruge glukose til energi. Det er forårsaget af problemer med hormon, insulin, men det kan også blive påvirket eller fældet af andre hormoner.


  Insulin

  Insulin produceres af Langerhanske øer i pancreas. Det fører til diabetes, når den ikke produceres i tilstrækkelige mængder, eller når det anvendes ineffektivt af kroppen. Under processen med fordøjelsen, er fødevarer konverteres til glucose, der sendes til blodbanen. Derudover glukose giver cellerne med energi, så de kan udføre deres udpegede funktioner. Normalt insulin flytter glukose fra blodbanen til celler, men med diabetes, store mængder af glucose forbliver i blodbanen på grund af problemer med insulin.


  Cortisol

  Cortisol er et hormon, der produceres af binyrerne. Sin produktion reguleres af et andet hormon kaldet corticotropin eller ACTH. Hypofysen i hjernen producerer ACTH og når den frigives i blodbanen, det stimulerer binyrebarken til at producere cortisol. Nogle af de funktioner, cortisol omfatter regulere blodtrykket, hjælpe kroppen håndtere stress såsom kirurgi eller sygdom, og regulering glukose produktion. Store mængder af cortisol i kroppen kan føre til diabetes, fordi det hæmmer virkningerne af insulin og stimulerer leveren til at producere glucose. Cushings syndrom er en tilstand, der opstår, når binyrerne producere for meget cortisol.


  Væksthormon

  Hypofysen producerer mange hormoner, herunder væksthormon. Funktioner af væksthormon indbefatter vækst og udvikling af muskler, knogler og andre organer i kroppen. Overproduktion af dette hormon hos voksne forårsager en sygdom kaldet akromegali. Akromegali er karakteriseret ved fortykkelse og deformation af knoglerne. "Forudsat Diabetes Care i almen praksis: En praktisk vejledning til Integrated Care" af Mary MacKinnon tyder på, at diabetes kan være en konsekvens af akromegali. Det overskydende i væksthormon, der forekommer i akromegali øger blodglucoseniveauer ved at hæmme bevægelse af glucose ind i cellerne, og det kan så føre til diabetes.

 • Tags:

Posts Carousel