Rødhårede større risiko for fælles hudkræft er Return

  • In Default
  • December 8
  • 2 Views
  • 0 comments

Rødhårede større risiko for fælles hudkræft er Return

Mandag 16 august (healthday News) - Folk med rødt hår har større risiko for en gentagelse af basalcellekræft, den mest almindelige form for hudkræft, forskere rapporterer.

Andre mennesker med øget risiko omfatter dem, der blev diagnosticeret med kræft i en yngre alder, mere-velhavende mennesker, og folk med en kræft læsion på deres øvre ekstremiteter, ifølge den nye undersøgelse.

Forskere i Holland analyserede data fra næsten 11.000 hollandske voksne i alderen 55 og ældre. De fandt, at 524 (4,8 procent) havde basalcellekarcinomer. Af de patienter, 361 havde enkelt læsioner og 163 havde flere læsioner.

Folk, der har udviklet deres første læsion efter alder 75 var langt mindre tilbøjelige til at udvikle flere læsioner end dem, der gjorde det tidligere i livet, undersøgelsens forfattere rapporteret i spørgsmålet august Archives of Dermatology.

Men folk med rødt hår og dem med en første læsion placeret på deres øvre ekstremiteter havde en meget højere risiko for at udvikle flere læsioner, fandt forskerne.

Desuden er "i modsætning til at udvikle en første læsion, højt uddannelsesniveau var signifikant positivt forbundet med at udvikle flere læsioner," skrev Dr. Ville Kiiski og kolleger på Erasmus Medical Center i Rotterdam. "Dette resultat kan forklares ved sandsynligheden for, at folk med højere uddannelse (som korrelerer stærkt med socioøkonomisk status) har forskellige livsstile (f.eks hyppigere udsættelse for UV-stråler for intermitterende perioder)."

Den øgede risiko blandt mennesker med højere socioøkonomisk status måske også fordi disse mennesker var mere tilbøjelige til at udvikle kræft i andre end ansigtet og på halsen, eller på grund af det faktum, at de har tendens til at leve længere og har mere tid til at udvikle læsioner, de steder forskere sagde.

Flere oplysninger

Den amerikanske Academy of Dermatology har mere om hudkræft.

- Robert PREIDT

KILDE: JAMA / Archives tidsskrifter, pressemeddelelse, AUGUST 16, 2010

Sidst opdateret: 16 August 2010

Posts Carousel