Retsmidler for Sun Forgiftning


 • Retsmidler for Sun Forgiftning  Alvorlig solskoldning kaldes sol forgiftning. Photo Credit kvinde på stranden billede af Alexey Klementiev fra Fotolia.com
 • Sollys når Jorden i ultraviolet A og B bølgelængder. Begge typer skade huden, men den amerikanske Academy of Dermatology siger, at UVA stråler primært forårsage for tidlig aldring af huden og garvning, mens UVB-stråler primært forårsage solskoldning. Udsættelse for sollys, der overvælder hudens forsvar producerer en solskoldning. "Sun forgiftning" er ikke en særskilt tilstand, men et alvorligt tilfælde af solskoldning, der forårsager symptomer ud over den typiske varm rød hud, der producerer blærer på huden, kvalme og feber og kuldegysninger.


  Køling

  En alvorligt tilfælde af solskoldning eller "sol forgiftning" påvirker et stort område af kroppen. Hud bliver rød og varm at røre ved, og smertefulde med enhver bevægelse eller kontakt. En kølig bad letter smerter og rødme af alvorligt solbrændt hud, og i tilfælde af solskoldning med feber kan nedbringe kropstemperatur så godt. Når ud af karret, kan en kold komprimere eller koldt, vådt vaskeklud dulme de værste pletter.


  Aktuel Behandlinger

  The Mayo Clinic anbefaler at bruge blide fugtighedscremer, hydrocortison cremer eller aloe vera for at holde huden fugtig efter brænde og gennem den periode, hud peeling. opbevaring af produkterne i køleskabet giver ekstra køling relief - medmindre etiketten fraråder det. Merck.com rådgiver undgå solskoldning produkter, der indeholder en bedøvelse som benzocain, fordi de yderligere kan irritere huden, og der er lidt evidens for deres effektivitet.


  Kortikosteroider

  Receptpligtig systemiske kortikosteroider som prednison behandle forbrændinger fra brande, hastighedsoverskridelser healing og reducere smerter og hævelse, men deres anvendelse til alvorlig solskoldning er kontroversiel, ifølge Merck.com. Mayo Clinic siger, at de ikke er effektive, hvis givet mere end 24 til 48 timer efter brændingen, mens omfanget af en solskoldning kan tage op til 24 timer for at vises og 72 timer at toppe, ifølge Merck.com.


  Blister Care

  Alvorlig solskoldning kan producere hævet, væskefyldte blærer. Popping blister forlænger helingstiden og forøger risikoen for infektion. Mayo Clinic anbefaler let dækker blister med gaze og anvendelse af et anti-bakteriel salve hvis blister bryde spontant.


  NSAID

  Over-the-counter eller receptpligtig styrke ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler tjene dobbelt told i tilfælde af alvorlig solskoldning ved at reducere smerter og bringe ned feber. Acetominophen, ibuprofen og naproxen kan alle hjælpe med smerter og feber af en alvorlig solskoldning.


  Undgå solen

  Det er bedst at holde sig ude af solen for at undgå forværring af symptomerne; hud vil være ekstra følsom for sollys indtil solskoldning er helt helet.


  Blive hydreret

  Solskoldning berøver huden af ​​fugt, der skal fyldes op for det at helbrede. Drikkevand kan genopbygge, hvad der var tabt for solen. God hydrering efter en alvorlig solskoldning kan hjælpe kroppen køle sig selv, og langsomt sipping koldt vand kan kæmpe off kvalme så godt.

 • Tags:

Posts Carousel