Rejsningsproblemer forudsiger hjertesygdom


Rejsningsproblemer forudsiger hjertesygdom
Bortskåret OFDI billede af en del af en patients højre kranspulsåre, der viser nyligt tilføjet lægemiddel-eluering stent (mørkeblå), makrofager (grøn) og lipidaflejringer (gul).
Credit: Massachusetts General Hospital.

Erektil dysfunktion gør for masser af fnisende, slick narkotika-reklamer, og uden tvivl masser af frustration i soveværelset. Men det kan også tjene som et vindue til alvorlig sygdom.

Mænd med erektil dysfunktion (ED) er 80 procent mere tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme sammenlignet med mænd, der ikke har ED, en ny Mayo Clinic undersøgelse finder. Mænd i alderen 40-49 med ED er dobbelt så tilbøjelige til at få hjertesygdomme.

Resultaterne, der blev offentliggjort i denne måneds udgave af tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings, tyder på, at yngre mænd og deres læger kan være nødvendigt at overveje erektil dysfunktion et forvarsel om fremtidig risiko for koronar hjertesygdom, siger Mayo Clinic forsker Jennifer St. Sauver.

Forskere ved ikke hvorfor linket eksisterer.

Nogle har teoretiseret, at erektil dysfunktion og koronararteriesygdom kan være forårsaget af den samme underliggende problem. En ophobning af plak, som kan blokere arterierne omkring hjertet kan tilslutte de mindre penis arterier først. En anden idé er, at arterierne kan miste elasticitet over tid, påvirker penis først og hjertet senere.

Undersøgelsen fulgte 1.402 mænd alder 40 og op der boede i Olmsted County, Minn., For en periode på 10 år med start i 1996. Ingen havde hjertesygdomme ved starten af ​​undersøgelsen.

Erektil dysfunktion stiger med alderen. Prævalensen af ​​ED ved starten af ​​undersøgelsen:

  • Alder 40-49: 2,4 procent.
  • Alder 50-59: 5.6 procent.
  • Alder 60-69: 17 procent.
  • Alderen 70 og op: 38,8 procent.

Hos mænd i 50'erne, 60'erne og 70'erne, den samlede forekomst af nye tilfælde af hjertesygdomme var også højere hos patienter med erektil dysfunktion. Forskellene var ikke så slående som dem, der ses blandt de 40- til 49-årige.

"I ældre mænd, kan erektil dysfunktion være mindre prognostisk betydning for udviklingen af ​​fremtidens hjertesygdom," St. Sauver sagde.

To tidligere undersøgelser, i 2005, nåede tilsvarende, men foreløbige konklusioner.

De nye resultater, rod i data, "øge muligheden for en" vindue hærdelighed, 'hvor progression af hjertesygdom kan blive bremset eller standset medicinsk indgreb, "Dr. Martin Miner for Mænds Sundhed Center på Miriam Hospital i Providence , RI, skriver i en leder i Proceedings.

  • Naturlig Viagra: Spider Bite Årsager Erektion
  • Top 10 Amazing Fakta om dit hjerte
  • Sex Nyheder og Information

Posts Carousel