Psykologiske virkninger af Sport på børn og unge

 • In Default
 • August 10
 • 4 Views
 • 0 comments

 • Psykologiske virkninger af Sport på børn og unge  Organiseret idræt kan øge selvværd og fremme positive relationer med voksne. Photo Credit Sean Murphy / Photodisc / Getty Images
 • Ifølge ESPN.com, cirka 21,5 mio amerikanske børn i alderen seks og 17 er involveret i en holdsport. Børn kan blive involveret i sport for sjov eller for at udvikle specifikke atletiske evner. De kan blive involveret, fordi deres forældre beslutter det tid til at lægge fjernbetjeningen og afhente det bat. Uanset årsagerne til at få involveret, sport give værdifulde motion og reducere risikoen for kroniske sygdomme; derudover kan engagere sig i organiseret idræt have dybtgående positive psykologiske effekter på børn.

  Selvværd Boost

  En rapport 2006 offentliggjort i "Ungdom" præsenterer data, som viser, at deltagelse i sport steget både følelsesmæssige og adfærdsmæssige trivsel hos unge. Øget trivsel kan føre til højere selvværd og selvtillid, hvilket resulterer i bedre samlede præstation. Børn, der er involveret i sport tendens til at gøre det bedre fagligt (som afspejlet af højere grader), og de rapporterer højere niveauer af social tilfredshed. Desuden er de mindre tilbøjelige til at engagere sig i risikable og destruktive adfærdsmønstre.


  Working Together

  Organiseret idræt kræver børn til at arbejde sammen om at nå et fælles mål. Gennem denne proces, børn udvikler sociale og lederegenskaber og lære værdien af ​​teamwork. Børn involveret i sport generelt har stærkere peer relationer og en bedre forståelse af jævnaldrende fra forskellige baggrunde. Med denne højere niveau af social støtte også kommer en højere grad af modstandskraft.


  Respekt Dine Elders

  Sport giver børn og unge en mulighed for at interagere med voksne i værdifulde og positive måder, fremme tættere relationer med voksne. Denne effekt er særlig stor, når børn ikke har gavn af positive voksne relationer i hjemmet; for børn, der, der deltager i sport kan føre til mere af en følelse af tilknytning med familie og hyppigere interaktioner med forældrene.


  Det er ikke alle Rainbows

  Mens de fleste psykologiske virkninger af sport på børn og unge er positive, kan der være ulemper. Hvis trykket for at vinde er overemphasized eller forventninger forældre eller trænere bliver for stor, kan børnene opleve psykisk stress. Stress kan forårsage et fald i nydelsen af ​​at engagere sig i sport, og det kan også forårsage angst, hovedpine, ondt i maven, træthed, forstyrrelser i søvn, muskelsmerter og depression. At mindske risikoen for disse negative virkninger, den amerikanske Alliance for Sundhed, idræt, rekreation og Dance anbefaler minimere vægt på at vinde, og i stedet fokuserer på at udvikle specifikke færdigheder.

 • Tags:

Posts Carousel