Protein Fundet i Blood kan hjælpe Detect lungekræft Før: Anmeld


Protein Fundet i Blood kan hjælpe Detect lungekræft Før: Anmeld

Tirsdag 17 September (healthday News) - Et protein, der kan påvises ved hjælp af en ikke-invasiv test blod måske en dag hjælper støtte i tidlig diagnosticering af lungekræft, indledende undersøgelser antyder.

En undersøgelse foretaget af forskere i Kina fandt, at mennesker med lungekræft har høje niveauer af det såkaldte "biomarkør," isocitratdehydrogenase (IDH1). Efterforskerne påpegede, at lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald hos både mænd og kvinder i USA og rundt om i verden, og diagnosticere sygdommen hurtigere kunne medvirke til at reducere sit høje dødelighed.

"Denne undersøgelse er den første til at rapportere identifikation af IDH1 som en ny biomarkør til diagnosticering af ikke-småcellet lungekræft ved hjælp af et stort antal kliniske prøver," Dr. Jie Han, direktør for laboratoriet af thoraxkirurgi på Peking Union Medical College og kinesiske Academy of Medical Sciences i Beijing, sagde i en pressemeddelelse fra American Association for Cancer Research.

"Lungekræft har en høj dødelighed, mest på grund af sene diagnose. Med en stigning i befolkningens aldring, er vi tilbøjelige til at se en stigning i lungekræft incidens og et behov for bedre biomarkører til tidlig diagnose. Vi har identificeret IDH1 som en effektiv plasma [blod] biomarkør med høj følsomhed og specificitet i diagnosticering af [ikke-småcellet lungekræft], "Han fortsatte, især den type kaldet lungeadenocarcinom.

Undersøgelsen, som blev offentliggjort i det nyeste nummer af tidsskriftet Clinical Cancer Research, blodprøver involverede indsamlet fra 943 patienter med ikke-småcellet lungekræft og 479 mennesker, der ikke havde lungekræft (den "kontrol" gruppe). Ingen af ​​patienterne blev diagnosticeret eller behandlet for kræft i de tre år, før undersøgelsen begyndte.

Undersøgelsen fandt, at median IDH1 niveauer hos patienter med lunge-adenocarcinom var 2,7 gange højere end de sunde deltagere. Niveauerne af dette protein var også 2,2 gange højere hos patienter med pladecellecarcinom, sammenlignet med kontrolgruppen.

Han team bemærkede, at IDH1 kan påvises i blodet hos lungekræftpatienter med 76 procent følsomhed og 77 procent specificitet. Det betyder 24 procent af testene ville savne lungekræft, og 23 procent ville diagnosticere lungekræft, når det ikke var der. Forskerne bemærkede, at når den kombineres med nuværende markører anvendes til at diagnosticere lungekræft, følsomheden øges til 86 procent.

"Baseret på den foreliggende data, kan IDH1 anvendes til påvisning af fase 1 lungekræft; men det er også muligt, at IDH1 kunne bruges til at påvise præcancer men yderligere undersøgelser er nødvendige for at løse denne mulighed, "tilføjede han.

"Vores forskning tyder også IDH1 kan være involveret i udviklingen af ​​lungekræft, og det kan være et godt mål for behandling af [ikke-småcellet lungekræft]," sagde han. Forskerholdet undersøger i øjeblikket, hvad der forårsager stigningen i IDH1 i lunge cancer patienter, og hvad resultaterne betyder for patienterne.

Flere oplysninger

Det amerikanske National Cancer Institute har mere om lungekræft.

Posts Carousel