Progesteron bivirkninger efter en IUI

 • In Default
 • February 27
 • 46 Views
 • 0 comments

 • Progesteron bivirkninger efter en IUI  Progesteron kan ordineres efter en insemination procedure til at øge chancerne for graviditet. Photo Credit Jupiterimages / Creatas / Getty Images
 • Progesteron er ofte ordineres efter en intrauterin insemination eller IUI, at fremme embryo implantation og øge chancerne for graviditet. Progesteron kan gives af flere veje, herunder oral, vaginal og intramuskulær injektion. Progesteron supplementation kommer i forskellige former, herunder piller, kapsler og olieopløsninger. Nogle bivirkninger ligner symptomer på tidlig graviditet kan forventes fra progesteron terapi.


  Hud Effekter

  Den ældste form for progesteron supplementation er via injektioner af progesteron opløst i olie. Injektionen gives normalt i balderne. Patienterne rapporterer, at injektionerne er smertefulde og undertiden forårsage hudreaktioner, herunder udslæt og bylder. Nyere metoder til progesteron tilskud omfatter vaginal geler, stikpiller og skær. Selvom vaginal progesteron medicin er smertefri, patienter klager ofte om lækage af de medikamenter fra skeden. I nogle tilfælde patienter rapporterer at have allergiske reaktioner på transportøren, hvor progesteron er opløst.


  Breast Udvidelsen

  Nogle patienter oplever brystspænding grund brystforstørrelse, en normal effekt af progesteron under graviditet. Progesteron stimulerer væksten af ​​kirtelvæv i brystet, der forårsager brystforstørrelse.


  Mave Effects

  Nogle gastrointestinale bivirkninger fra anvendelse af progesteron efter et IUI er rapporteret herunder forstoppelse, kvalme, opkastning og oppustethed. Disse bivirkninger er alle normale symptomer, som nogle kvinder kan opleve i graviditeten på grund af de hormonelle virkninger af progesteron på mave og tarm.


  Psykologiske virkninger

  Overdreven søvnighed, hovedpine og humørsvingninger er også blevet rapporteret fra brugen af ​​progesteron efter IUI. Hjernen indeholder mange progesteron-receptorer, som kan binde med progesteron og forårsage psykiske virkninger. I nogle tilfælde kan progesteron har en sederende virkning på hjernen.


  Forebyggelse Menstruation

  Hovedårsagen til, at progesteron gives efter en IUI er at forhindre menses. Progesteron er det vigtigste hormon, der produceres efter ægløsning af corpus luteum, en endokrin organ oprettet fra den tomme follikel. Produktion af progesteron efter ægløsning bevarer integriteten af ​​livmoderslimhinden så implantation kan forekomme. Når progesteron niveauet falder, er epitelceller, der beklæder livmoderen stald i en blodig udledning kaldet menstruation. Efter en IUI procedure, kan anvendelsen af ​​progesteron forsinke denne udgydelse indtil fosteret har en chance for at implantere i livmoderslimhinden. En konsekvens af embryo implantation er, at celler i ovariet fortsat gøre progesteron til at støtte livmoderslimhinden, indtil moderkagen overtager progesteron produktion senere i graviditeten. Supplerende progesteron kan gøre op for lave niveauer af naturlige progesteron indtil graviditeten er veletableret.

 • Tags:

Posts Carousel