Pro-mammografi Statistik Tegn Challenge


Pro-mammografi Statistik Tegn Challenge


Credit: Dreamstime

En brystkræft oplysningskampagne af forskningen advocacy gruppe Susan G. Komen for Cure overvurderet den fordel, at mammografi har på overlevelsesrater for kvinder med brystkræft, siger forskerne i en ny redaktionelt.

Komen budskaber i sin 2011 kampagne erklærede, at 98 procent af kvinderne, der får de screeningstest overlever i mindst fem år, mens 23 procent af kvinderne, der ikke får mammografi overlever så længe - en forskel på 75 procentpoint.

I en online leder i British Medical Journal, men to forskere hævder, at randomiserede kontrollerede forsøg har vist mammografi reducere risikoen for at dø af sygdommen ved langt mindre. For eksempel, blandt dem med brystkræft, der er i 60'erne, er risikoen for at dø i løbet af en 10-årig periode reduceret fra 83 procent til 56 procent - en forskel på 27 procentpoint.

"The annoncekampagne udgør ikke screening som et reelt valg - det antyder du ville være vanvittigt eller dumt ikke at få screenet," sagde redaktionelt forfatter Dr. Steven Woloshin, professor ved Dartmouth College er Geisel School of Medicine. Hvorvidt at få screenet er faktisk en "ægte beslutning, fordi der er fordele og ulemper," Woloshin sagde.

En Komen talsmand forsvarede kampagnens udsagn. "Tallene er ikke pågældende. Tidlig opdagelse giver mulighed for tidlig behandling, som giver kvinder den bedste chance for at overleve brystkræft, "Komen vicepræsident Chandini Portteus sagde.

Årsagerne til screening

Woloshin kaldte om at få screenet en personlig beslutning, som bør være baseret på faktorer som alder og familiens historie. For eksempel, er yngre kvinder er mindre tilbøjelige til at have brystkræft generelt, men dem med en stærk familie historie af sygdommen måske ønsker at blive screenet tidligere.

Screening er blevet forbundet med et fald i dødeligheden som følge af brystkræft, men faldet er ikke så dramatisk som Komen foreslået, siger Harvard Medical School radiolog Dr. Daniel Kopans.

Randomiserede kontrol forsøg har fundet generelt at screening reducerer antallet af menneskeliv tabt til brystkræft med ca. 30 procent, siger Kopans. I USA, dødsfald på grund af brystkræft også er faldet med omkring 30 procent siden screening blev instated i 1980'erne.

"Tredive procent færre kvinder dør hvert år af brystkræft, end det ville have uden screening," Kopans sagde, at bemærke, at en del af denne fordel som følge af forbedringer i behandlinger for tidligere stadier af sygdommen. "Terapi redder liv, når du finder kræft tidligt," sagde han.

Alligevel kritikere af mammografi siger, at de kan producere falske alarmer, der fører til unødvendige biopsies.Portteus 'svar: "Alle er enige, at mammografi er ikke perfekt, men det er den bedste bredt tilgængelige afsløring værktøj, som vi har i dag."

En vildledende reklame

Komen kampagne blev forfremmet i oktober sidste år og blev designet og finansieret af Komen Foundation, som har rejst over 1900 millioner dollar for brystkræft bevidsthed, forskning og støtte til patienter.

Woloshin og hans medforfatter, Lisa M Schwartz i Dartmouth, hævder, at overlevelse statistikker, der anvendes til at understøtte Koman budskab om screening var misvisende. Dette var en "tilsnigelse repræsentation af statistikker," Woloshin sagde, fordi screeningen tilføjer en "lead time" mellem når kræft er fundet, og når det bliver farligt.

For eksempel forfatterne skrev, overveje en gruppe kvinder, der ikke er screenet, men finde et bryst klump i en alder 67, og efterfølgende diagnosticeret. Hvis disse kvinder alle dør i en alder af 70, deres fem-års overlevelse er 0 procent. Nu forestille sig en anden gruppe af kvinder, der blev screenet, og diagnosticeret med brystkræft i en alder af 64. Hvis disse kvinder også alle dør i en alder af 70, deres fem-års overlevelse er 100 procent - selvom begge grupper levede til samme alder.

Organisationer presser kræftscreening "har deres arbejde skåret ud for dem," Kopans sagde. "De forsøger at overbevise kvinder til at tage en test, som ingen ønsker at tage." I dette tilfælde Komen overdrevet, sagde han.

Problemet med overdiagnosticering

Spørgsmålet om screening er yderligere gjort kontroversielt ved problemet med overdiagnostik: Nogle kvinder bliver behandlet med kemoterapi eller operation selv om deres kræft aldrig ville blive farligt eller påvirke deres liv, siger Woloshin.

Randomiserede kontrolforsøg har fundet, at overdiagnostik forekommer i 1 procent til 10 procent af screening tilfælde, sagde Kopans. Han sagde, men denne risiko er værd at antallet af liv, der i sidste ende er gemt ved screening.

Kvinder bør basere deres beslutninger om at blive screenet ved vejning kendsgerningerne og høring med deres læger, siger Woloshin. Den Komen website gør give nøjagtige oplysninger om de fordele og skadelige virkninger af screening, sagde han.

Woloshin sagde han håber Komen genovervejer deres brug af statistikker, hvis de kører en lignende annoncekampagne i oktober.

Papiret blev offentliggjort i dag (August 2) i British Medical Journal.

Give det videre: At få mammografi nedsætter dødeligheden.

Posts Carousel