Præterm fødsel Knyttet til kemikalier i personlige produkter

  • In Default
  • February 11
  • 4 Views
  • 0 comments

Præterm fødsel Knyttet til kemikalier i personlige produkter
Credit: Rengøringsprodukter via Shutterstock

Gravide kvinder, der udsættes for ftalater, en gruppe af hormonlignende kemikalier findes i produkter til personlig pleje og forarbejdede fødevarer, kan have en øget risiko for præterm fødsel, viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen omfattede 130 kvinder i Boston-området, der havde født tidligt, før 37 uger af graviditeten, og 352 kvinder, som leveres ved fuld sigt mellem 2006 og 2008. Forskerne målte niveauerne af fælles ftalater som DEHP i kvindernes urin op til tre gange i løbet af deres graviditet.

De fandt, at kvinder, der havde de højeste niveauer af ftalat metabolitter i urinen havde en risiko for præterm fødsel, der var to til fem gange højere sammenlignet med kvinder, der havde de laveste niveauer.

Hvad mere er, når forskerne kiggede kun på de 57 kvinder, der havde "spontan præterm fødsel," hvilket betyder at de ikke har en medicinsk tilstand, der kunne forklare deres tidlige levering, fandt sammenhængen mellem udsættelse for ftalater og risiko for præterm fødsel var stærkere, ifølge undersøgelsen offentliggjort i dag (18 November) i JAMA Pediatrics.

"Disse data giver stærk støtte til at træffe foranstaltninger til forebyggelse eller reduktion af phthalat eksponering under graviditet," forskerne skrev i deres resultater.

Phthalater er kemikalier er meget udbredt i at gøre fleksible og holdbare plastik, og mange andre produkter såsom lim, rengøringsmidler, sæbe, shampoo, hårspray, parfume og deodoranter. Mennesker udsættes for disse potentielt hormonforstyrrende stoffer gennem kontakt med phthalat-holdige produkter, og spise visse forarbejdede og konserves. [12 hormonforstyrrende stoffer og deres sundhedsmæssige effekter]

"For kvinder, der er interesseret i at reducere deres eksponering, hvilket reducerer brugen af ​​produkter til personlig pleje, køber ftalat-fri [produkter], når det er muligt, og spise friskere fødevarer kan hjælpe, selv om forskning, der er begrænset," siger undersøgelse forsker John Meeker, en lektor i Environmental Health Sciences på University of Michigan School of Public Health.

Præterm fødsel, defineret som fødslen af ​​et spædbarn før 37 uger af graviditeten, er en førende årsag til død eller langvarige neurologiske handicap hos børn. Satsen for præterm fødsel i USA er steget med mere end en tredjedel mellem 1981 og sit højdepunkt på 12,8 procent i 2006. Satserne faldt en smule i de efterfølgende år, til omkring 11,5 procent i 2012, hvilket betyder en ud af hver otte børn er nu født for tidligt, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC).

En nylig gennemgang af undersøgelser på udkig efter, hvad der kunne ligge til grund for stigningen i præmature fødselsrater identificerede risikofaktorer såsom stigende moderens alder og brug af assisteret reproduktion. Men næsten halvdelen af ​​stigningen er fortsat forsvundet, siger Shanna Swan, professor i forebyggende medicin ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai, New York.

Den nye undersøgelse giver "stærke beviser, at miljømæssige kemikalier og phthalater i særdeleshed sandsynligvis bidrage væsentligt til, at ukendte og anden kategori," Swan skrev i en redaktionel offentliggjort sammen med den nye undersøgelse.

Undersøgelsen viste en forening, ikke en årsag og virkning forholdet mellem phthalater og præterm fødsel. Men der er grund til at tænke phthalater kan forårsage præmature fødsler; for eksempel kan phthalater forårsage betændelse i livmoderslimhinden, siger forskerne.

Lab undersøgelser har vist, at phthalater kan forårsage betændelse, men dette skal undersøgt hos mennesker. Andre ideer om mulige mekanismer, hvorved ftalater påvirker graviditeten indebærer respons kvinders immunforsvar, oxidativ stress, og hormon forstyrrelser.

"Der er en liste over ting ftalater har vist sig at gøre i eksperimentelle undersøgelser. Meget arbejde er tilbage, der skal gøres i humane observationsstudier," Meeker fortalte LiveScience.

Andre faktorer, der bidrager til højere risiko for præterm fødsel omfatter rygning, alkohol, infektion, stress og forhøjet blodtryk under graviditet. En undersøgelse offentliggjort i januar 2013 i tidsskriftet Lancet forudsagt, at de nuværende interventioner til at løse kendte risikofaktorer ville falde præterm fødselsrater med kun 5 procent i 2015.

Udsættelse for phthalater kan være en risikofaktor, der kan forebygges ved adfærdsmæssige ændringer eller gennem politikker, der sigter mod at reducere brugen af ​​phthalater, siger forskerne.

Posts Carousel